ΡΩΣΙΑ: 53 Μάρτυρες του Ιεχωβά αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη – κατάλογος

Ο πλήρης κατάλογος των 53 Μαρτύρων του Ιεχωβά κατηγορείται ή κατονομάζεται ως ύποπτος ή είναι επί του παρόντος σε δίκη για εγκλήματα που σχετίζονται με το «εξτρεμισμό» από τις 11 Ιουλίου 2018. Από αυτούς, 22 είναι υπό κράτηση, 3 υπό κατ ‘οίκον περιορισμό και 27 υπό ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Μόνο μία δεν υπόκειται σε περιορισμούς καθώς προχωρεί η ποινική έρευνα.

Περισσότεροι από 50 μάρτυρες του Ιεχωβά αντιμετωπίζουν τώρα ποινική δίωξη για την άσκηση του δικαιώματός τους στην ελευθερία θρησκείας και πεποιθήσεων. Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου διενήργησαν ακόμα πιο ένοπλες επιδρομές, έρευνες και συλλήψεις σε άλλες πέντε ρωσικές περιοχές τον Ιούνιο και στις αρχές Ιουλίου, ανεβάζοντας τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται τώρα σε κράτηση. Άλλοι τρεις βρίσκονται υπό κατ ‘οίκον περιορισμό και 27 είναι υπό ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Ένας πλήρης κατάλογος των Μαρτύρων του Ιεχωβά (12 Ιουλίου 2018) που γνωρίζει ότι αντιμετωπίζει ποινική δίωξη – υπό κράτηση, υπό κατ ‘οίκον περιορισμό, υπό ταξιδιωτικούς περιορισμούς και σε μία περίπτωση χωρίς γνωστούς περιορισμούς, δίνεται παρακάτω.

Οι πιο πρόσφατες συλλήψεις περιλαμβάνουν την Anastasiya Polyakova στο Omsk, την πρώτη γυναίκα που είναι γνωστό ότι έχει τεθεί σε προφυλάκιση, παρόλο που αρκετοί άλλοι είχαν ήδη κατηγορηθεί ή κατονομασθεί ως ύποπτοι και τέθηκαν υπό ταξιδιωτικούς περιορισμούς (βλ. F18News 11 Ιουλίου 2018 http: // www.forum18.org/archive.php?article_id=2394 .

Συνολικά 53 Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν κατηγορηθεί ή κατονομασθεί ως ύποπτοι ή βρίσκονται επί του παρόντος σε δίκη για εγκλήματα που σχετίζονται με το «εξτρεμισμό» από τις 11 Ιουλίου 2018. Η πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων – 12 γυναίκες, 37 άνδρες – βρίσκονται υπό έρευνα για ” δραστηριότητες του απαγορευμένου Διοικητικού Κέντρου Μάρτυρα του Ιεχωβά και των τοπικών κοινωνιών του.

Από τις 11 Ιουλίου 2018, 22 άτομα βρίσκονται υπό προσωρινή κράτηση (21 άνδρες, 1 γυναίκα), 3 άτομα βρίσκονται υπό κατ ‘οίκον περιορισμό (όλοι οι άνδρες) και 27 άτομα (11 γυναίκες, 16 άνδρες) υπόκεινται σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Μόνο ένας άνθρωπος επί του παρόντος δεν υπόκειται σε κανέναν περιορισμό.

Για την άσκηση του δικαιώματός τους στην ελευθερία της θρησκείας και των πεποιθήσεων, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά κατηγορούνται ότι συνεχίζουν τις δραστηριότητες του εθνικού διοικητικού κέντρου και των τοπικών κοινοτήτων στις οποίες επιβλέπει. Όλα αυτά ήταν εκτός νόμου ως “εξτρεμιστικά” από τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου στις 20 Απριλίου και 17 Ιουλίου 2017 (βλ. F18News 18 Ιουλίου 2017 http://www.forum18.org/archive.php?article_id=2297 ).

Ωστόσο, το διεθνές δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιτρέπει σε οποιονδήποτε να ασκεί την ελευθερία της θρησκείας και των πεποιθήσεων χωρίς κρατική άδεια.

διαβάστε εδώ όλα τα ονόματα

Recommended For You