Αναστολή όλων των στάσεων εργασίας και απεργιών της ΤραινΟσε

Αναστολή όλων των στάσεων εργασίας και απεργιών της ΤραινΟσε
loading...

Αναστολή όλων των στάσεων εργασίας και απεργιών που είχε εξαγγείλει από αύριο μέχρι τις 20/07/2018 αποφάσισε η Π.Ο.Σ (ΤΡΑΙΝΟΣΕ / Προαστιακός).

Ως εκ τούτου, τόσο τα τραίνα όλης της χώρας, όσο και το μετρό προς Αεροδρόμιο θα κινηθούν κανονικά

Το δικαστήριο έκρινε με οριστική του απόφαση όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Π.Ο.Σ. παράνομες και καταχρηστικές.

Με ανακοίνωσή της, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υποστηρίζει πως όλα τα δρομολόγια την Παρασκευή 13 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Άγνωστο είναι όμως αν οι συνδικαλιστές θα συμμορφωθούν με την δικαστική απόφαση.


Ενημέρωση 11/7:

Παρά την απόφαση της δικαιοσύνης και τη σχετική ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Π.Ο.Σ. αποφάσισε να προχωρήσει στις στάσεις εργασίας από σήμερα Τετάρτη 11 Ιουλίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ:

Μολονότι η Δικαιοσύνη (με προσωρινή της απόφαση) απαγόρευσε τις απεργιακές κινητοποιήσεις έως την έκδοση της οριστικής απόφασης, η ΠΟΣ προχώρησε σε στάσεις εργασίας, στις οποίες συμμετέχει το προσωπικό του ΟΣΕ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακυρώσεις στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού και κάνει ό,τι είναι δυνατόν, στο πλαίσιο του νόμου και των αρμοδιοτήτων της, για να επαναφέρει τη λειτουργία σε κανονικούς ρυθμούς.

Ενημέρωση 10/7:

Δεν θα πραγματοποιηθούν οι στάσεις εργασίας στο σιδηρόδρομο την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Όλα τα δρομολόγια του Προαστιακού, όπως και τα δρομολόγια του Μετρό προς Αεροδρόμιο αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά.

Νωρίτερα, η ιδιωτική ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της απεργίας με αποτέλεσμα να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για αναστολή της απεργίας την Τετάρτη 11 Ιουλίου, ενώ αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου και για τις υπόλοιπες μέρες.

Η Π.Ο.Σ. εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Η διορισμένη από τους Ιταλούς Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσέφυγε στο Δικαστήριο αιτούμενη να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, έχοντας ως υπερασπιστική γραμμή το κοινό Δελτίο Τύπου των Σωματείων ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΠΕΠΕ.

Η απόφαση του Δικαστηρίου θα εκδοθεί την ΠΕΜΠΤΗ 12/7/2018 ή την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/7/2018, ενώ δόθηκε προσωρινή διαταγή που απαγόρευσε την απεργιακή κινητοποίηση μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών συνεχίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις όπως έχουν προκηρυχθεί για όλο το προσωπικό που υπηρετεί σε όλες τις εταιρείες ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ εξαιρουμένης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και θα συγκληθούν εκτάκτως τα αρμόδια όργανα.

Καλούμε την Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ που λειτουργεί ως «μεσιτικό» γραφείο να προασπίσουν το δημόσιο συμφέρον και τα δικαιώματα των εργαζομένων επιτρέποντας την υπογραφή της συμφωνημένης με τη Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ, Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Tags:

Share this post