Παραιτήθηκε ο Νίκος Τόσκας

Παραιτήθηκε ο Νίκος Τόσκας
loading...

Την παραίτησή του στον πρωθυπουργό έθεσε πριν από λίγη ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, κι αυτή έγινε αποδεκτή.

Ο κ.Τόσκας είχε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το θέμα των πυρκαγιών και για δεύτερη φορά έθεσε την παραίτηση.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Νίκο Τόσκα για τις υπηρεσίες του. Τα καθήκοντά του αναλαμβάνει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ωστόσο αυτό αναμένεται να είναι προσωρινό, αφού αναμένεται ανασχηματισμός πιθανότατα μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Στην επίσημη δήλωσή του, μετά την παραίτηση, ο Νίκος Τόσκας αναφέρει: «Οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μου ανέθεσε κυβερνητικά καθήκοντα.

Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω, κάτι το οποίο είχα δηλώσει και δημοσίως από την πρώτη στιγμή. Προσπάθησα σε όλη μου τη ζωή να προσφέρω στην υπεράσπιση και στην προστασία αυτού του τόπου και των πολιτών.

Ευχαριστώ όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τους εθελοντές οι οποίοι πάσχισαν με όλες τις δυνάμεις τους να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα και βοήθησαν ανθρώπους να σωθούν.

Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και ιδιαίτερα εκείνους που παρέμειναν δίπλα μου στα δύσκολα».

Tags:

Share this post