Συγκλονιστική μαρτυρία του ανθρώπου που πέρασε από πάνω του η φωτιά στο Μάτι: Έτσι σώθηκα

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του ανθρώπου που επέζησε από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, και ο οποίος τράβηξε βίντεο την ώρα που η φωτιά περνούσε κυριολεκτικά από πάνω του.

Όπως εξήγησε ο ίδιος στο ΣΚΑΙ, πήγε στο σπίτι του για να σώσει τα ζώα του και όταν η φωτιά πλησίασε επικίνδυνα, έριξε έναν κουβά νερό πάνω του και άρχισε να προσεύχεται.

«Πήγα να σώσω τα ζώα μου. Έχω γάτες, περιστέρια, χελώνες, κότες και χήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Δεν υπολόγισα όμως ότι η φωτιά θα έρθει τόσο γρήγορα. Μέσα σε δέκα λεπτά πέρασε και έκαψε τα πάντα. Είχα άγγελο γιατί πήγα στο πλάι του σπιτιού, έριξα ένα κουβά νερό πάνω μου και όταν άρχισα να καίγομαι, προσευχόμουν».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η γυναίκα και το παιδί του σώθηκαν απλά επειδή δεν άκουσαν τις οδηγίες των αστυνομικών. «Η γυναίκα μου σώθηκε γιατί δεν άκουσε τους αστυνομικούς που την έστελναν προς το Μάτι, θα είχε εγκλωβιστεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γκίκας εξήγησε ακόμα πως ο λόγος που δεν έφυγαν από το σπίτι ήταν επειδή ο 88χρονος πατέρας του δεν ήθελε να εγκαταλείψει το σπίτι του.

Τέλος, σημείωσε ότι μόνο οι εθελοντές βρίσκονται δίπλα τους. «Οι εθελοντές φέρνουν νερά και φαγητό, ενώ βοηθούν στον καθαρισμό. Κανένας άλλος. Δώδεκα εθελοντές με βοηθούσαν χθες να καθαρίσω το σπίτι μου», επεσήμανε.

Recommended For You