Τραγωδία στη Γένοβα: 22 οι νεκροί! – Η στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας

Οδογέφυρα στον αυτοκινητόδρομο A 10, λίγο έξω από τη Γένοβα κατέρρευσε, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών τόνισε η κατάρρευση της γέφυρας κοντά στη Γένοβα μοιάζει να είναι «μια τεράστια τραγωδία»

Η άσφαλτος υποχώρησε σε συνολικό μήκος 150 έως 200 μέτρων καταπλακώνοντας τους οδηγούς που περνούσαν από κάτω και ρίχνοντας στο κενό εκείνους που ήταν πάνω στην ύψους 50 μέτρων γέφυρα.

Τα ιταλικά ΜΜΕ πριν από λίγο ότι, σύμφωνα με πηγές του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, ανέφεραν πως οι νεκροί από την κατάρρευση της οδογέφυρας στη Γένοβα, έως τώρα, είναι 22, ενώ πέντε είναι σοβαρά τραυματίες.

Οι Αρχές εκφράζουν φόβους πως θα αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνεται και ένα μωρό.

Επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, η δημόσια τηλεόραση της Ιταλίας αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης καταπλακώθηκαν δέκα αυτοκίνητα και πέντε φορτηγά.

Η γέφυρα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος και εκφράζονται φόβοι για δεκάδες νεκρούς, με τον υπουργό Μεταφορών να κάνει λόγο για «μια τεράστια τραγωδία».

Οχήματα της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται στο σημείο του τραγικού συμβάντος ενώ διασώστες και νοσοκόμοι του Ερυθρού Σταυρού προσπαθούν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε τραυματίες, αλλά και να εντοπίσουν εγκλωβισμένους στα συντρίμμια.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, τόνοι τσιμέντου έχουν πέσει στο έδαφος και εκτιμάται ότι έχουν καταπλακώσει δεκάδες οχήματα.

Οχήματα της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας σπεύδουν στο σημείο του τραγικού συμβάντος.

Στο βίντεο φαίνονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να απεγκλωβίσουν τους οδηγούς των οχημάτων.

Αστραπή χτύπησε τη γέφυρα πριν την κατάρρευση

Κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στα αυτοκίνητά τους στη γέφυρα πριν από την κατάρρευση είπαν ότι είδαν μια «αστραπή να χτυπά τη γέφυρα». «Ήταν λίγο μετά τις 11:30, όταν είδαμε την αστραπή να χτυπά τη γέφυρα», είπε ο Πιέτρο Μ. στο πρακτορείο Ansa, «και είδαμε τη γέφυρα να σωριάζεται κάτω».

Recommended For You