Σε λειτουργία το πρώτο εξάμηνο του 2019 οι σταθμοί Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια του Μετρό

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων του Μετρό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη παρουσίασε, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, η Αττικό Μετρό, σε σχετική συνέντευξη Τύπου.

Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019 θα δοθούν σε λειτουργία οι σταθμοί Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια, οι οποίοι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ολοκλήρωσης (εκτελούνται εργασίες αρχιτεκτονικών τελειωμάτων και εγκατάσταση των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων).

Αντίστοιχα, οι 3 επόμενοι σταθμοί (Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο) προβλέπεται να δοθούν σε λειτουργία τον Ιούνιο του 2021.

Η επέκταση του Μετρό προς Πειραιά αποτελεί επένδυση, ύψους 730 εκατ. ευρώ, σε περιοχές του Δήμου Πειραιά και Δήμων της ευρύτερης περιοχής (Νίκαια, Κορυδαλλός, Αγ. Βαρβάρα), με έντονα προβλήματα κυκλοφορίας.

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής της επέκτασης, θα εξυπηρετούνται καθημερινά 132.000 επιβάτες, ενώ ο συνολικός χρόνος από το Λιμάνι έως το Αεροδρόμιο θα διανύεται, με το Μετρό, σε 55 λεπτά.

Με τη σύνδεση αυτή, μεταξύ του Λιμανιού του Πειραιά και του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», μέσω της γραμμής 3 του Μετρό, θα προκύψουν ιδιαίτερα αναπτυξιακά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά.

Ιδιαίτερα στο Σταθμό «Πειραιάς» προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα σημαντικό Συγκοινωνιακό Κέντρο, συνενώνοντας λειτουργικά δύο γραμμές Μετρό (Γραμμή 1 και Γραμμή 3), το Λιμάνι, τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο και την επέκταση του Τραμ προς Πειραιά, διευκολύνοντας έτσι τις μετεπιβιβάσεις μεταξύ όλων των μέσων μεταφοράς.

Recommended For You