Μαϊμού ιερείς πάντρευαν ζευγάρια σε κτήμα στη Βαρυμπόμπη. Άκυροι περισσότεροι από 50 γάμοι

Θύματα των “μαϊμού” ιερέων είχαν πέσει περισσότερα από 50 ζευγάρια που παντρεύτηκαν την προηγούμενη δεκαετία σε κτήμα στη Βαρυμπόμπη και καλούνται πλέον να νομιμοποιήσουν τον γάμο τους μέσω της δικαστικής οδού.

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν κάποια από αυτά τα ζευγάρια ήθελαν να πάρουν διαζύγιο, όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος. Όταν προσπάθησαν να συγκεντρώσουν τα έγγραφα, βρέθηκαν προ εκπλήξεως μαθαίνοντας ότι δεν ήταν παντρεμένοι. Μετά το πρώτο σοκ, ζήτησαν τη βοήθεια δικηγόρων, καθώς σύμφωνα με την Εκκλησία οι γάμοι δεν είχαν τελεστεί αφού οι τρεις ιερείς που τέλεσαν το μυστήριο δεν ήταν υπό τη σκέπη της. Όμως, σύμφωνα με την Πολιτεία ήταν παντρεμένοι καθώς ο γάμος είχε δηλωθεί στον Δήμο και είχε ανοιχτεί οικογενειακή μερίδα.

Οι δικηγόροι ενημερώθηκαν ότι οι εν λόγω ιερείς δεν είχαν την βούλα της επίσημης Εκκλησίας και μάλιστα ένας από αυτούς είχε παυτεί από τα καθήκοντα του και είχε βρεθεί στη συνέχεια ενώπιον της Δικαιοσύνης και είχε καταδικαστεί για απάτη.

“Το πρόβλημα όπως πληροφορήθηκα αφορούσε περισσότερους από 50 γάμους που είχαν γίνει πριν το 2010” δήλωσε ο μητροπολίτης Αθηναγόρας στον Ελεύθερο Τύπο. Ο μητροπολίτης Αθηναγόρας ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2010 στη Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

“Χωρίς να ξέρω ακόμα τι είχε συμβεί όταν ανέλαβα άλλαξα τον κανονισμό ώστε να μην έρχονται ιερείς από άλλες μητροπόλεις γιατί μέχρι τότε πηγαινοέρχονταν διάφοροι. Πληροφορήθηκα ότι ένας από αυτούς που τέλεσαν τους συγκεκριμένους γάμους προερχόταν από την Μητρόπολη Μεγάρων, αλλά είχε παυτεί από τα καθήκοντά του και αντιμετώπισε τη Δικαιοσύνη” συμπλήρωσε.

Recommended For You