Βίντεο που σοκάρει: Τσουνάμι πνίγει την Ινδονησία μετά τα 7,5 Ρίχτερ

Βίντεο που σοκάρει: Τσουνάμι πνίγει την Ινδονησία μετά τα 7,5 Ρίχτερ
loading...

Ισχυρός σεισμός 7,5 Ρίχτερ έπληξε το νησί Σουλαβέζι της Ινδονησίας, με τις αρχές να προειδοποιούν για τσουνάμι, μετά από έναν ηπιότερο σεισμό νωρίτερα μέσα στην ημέρα κατέστρεψε σπίτια στην ίδια περιοχή.

Η προειδοποίηση ήρθε μέσα σε μία ώρα, αλλά οι αξιωματούχοι, ζήτησαν από τους πολίτες να παραμείνουν σε επιφυλακή, καθώς υπάρχουν ισχυροί μετασεισμοί.

«Συμβουλεύουμε τους ανθρώπους να παραμείνουν σε ασφαλείς περιοχές και να μένουν μακριά από κατεστραμμένα κτίρια» δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Sutopo Purwo Nugroho, εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας για την Αντιμετώπιση Καταστροφών.

Τις τελευταίες ώρες όμως ανεβαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο, που δείχνουν τσουνάμι να πλήττει μια παράκτια πόλη με τα κύματα να καταπίνουν στο πέρασμά τους τα σπίτια.

Αυτό οδήγησε στο Γεωφυσικό Ινστιτούτο της Ινδονησίας, να επιβεβαιώσει πως ο σεισμός στο Σουλαβέζι πυροδότησε τσουνάμι, αναφέρει το Associated Press.

Τα κύματα ύψους πάνω από δύο μέτρα, έπληξαν την περιοχή Παλού μετά τον σεισμό, αλλά σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τα ύδατα έχουν υποχωρήσει.

Ο εκπρόσωπος της ινδονησιακής υπηρεσίας καταστροφών Sutopo Purwo Nugroho δήλωσε πως ο σεισμός προκάλεσε τσουνάμι που έπληξε την επαρχιακή πρωτεύουσα Παλού και μια άλλη πόλη, την Ντονγκάλα.

Όπως δήλωσε σε ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη, σπίτια έχουν παρασυρθεί και οικογένειες αγνοούνται.

Ο Sutopo πρόσθεσε πως οι επικοινωνίες με την περιοχή έχουν «πέσει» και πως η προσπάθεια αναζήτησης και διάσωσης παρεμποδίζεται από το σκοτάδι.

Tags:

Share this post