Έρχεται «βιβλική καταστροφή»: Ο τυφώνας–τέρας Μάικλ χτυπά με μανία τη Φλόριντα

Το «μάτι» του τυφώνα Μάικλ, που προσεγγίζει πλέον την κατηγόρια 5, καθώς συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 250χλμ/ώρα, έφθασε στις ακτές της Φλόριντα, όπως έγινε γνωστό από το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC).

Πρόκειται, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας, για τον χειρότερο τυφώνα στην περιοχή, εδώ και έναν αιώνα.

Σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, ο τυφώνας αφίχθη στη Φλόριντα γύρω στις 20:30 ώρα Ελλάδας, κοντά στην πόλη Μέξικο Μπιτς, στον Κόλπο του Μεξικού και «συνεχίζει να ενισχύεται».

Νωρίτερα, οι Αρχές είχαν ενημερώσει τους κατοίκους στις ακτές της Φλόριντα ότι ο χρόνος είχε εξανληθεί προκειμένου να απομακρυνθούν και πλέον θα έπρεπε να αναζητήσουν καταφύγιο άμεσα.

«Πιστεύω ότι ορισμένοι άνθρωποι δεν κατανοούν τον κίνδυνο. Γνωρίζω ότι υπήρξαν πολίτες που αποφάσισαν να μην φύγουν» από τα σπίτια τους, είχε δηλώσει ο κυβερνήτης Ρικ Σκοτ, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Σκεφτείτε το εξής:… το νερό θα καλύψει τη στέγη του σπιτιού σας. Δεν έχετε καμία πιθανότητα να επιζήσετε από αυτό», είχε προειδοποιήσει.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η στάθμη της θάλασσας ενδέχεται να ανέβει στα 4,3 μέτρα πάνω από το φυσιολογικό επίπεδο. Επιπλέον, η καταιγίδα θα μπορούσε να ενισχυθεί περαιτέρω προτού αφιχθεί στη στεριά.

Περισσότεροι από 2,1 εκατομμύρια κάτοικοι σε τουλάχιστον 20 κομητείες της Φλόριντα έλαβαν εντολές υποχρεωτικής ή εκούσιας εκκένωσης.

Η πρωτεύουσα της Φλόριντα Ταλαχάσι έχει μετατραπεί σε πόλη φάντασμα με την κατάσταση να περιγράφεται από τους κατοίκους ως «αποκαλυπτική και αλλόκοτη». Τα περισσότερα καταστήματα είναι κλειστά, έγραψε σε μήνυμα η Κέιτλιν Στάνιεκ, ηλικίας 28 ετών.

Recommended For You