Κοινωνικό μέρισμα 2018: Πότε και πως θα δοθεί – Ποιοι οι δικαιούχοι

Στην τελική ευθεία για την (οριστική) καταβολή κοινωνικού μερίσματος, αναδρομικών και επιδομάτων εισέρχεται ο κυβερνητικός σχεδιασμός.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την πληρωμή στους δικαιούχους και τη νέα χρονιά ήταν το θετικό πρόσημο του πλεονάσματος.

Σύμφωνα με τα επιτελεία των αρμόδιων υπουργείων, η δημοσιονομική πορεία των δύο προηγούμενων ετών που ”μεταφράστηκε” σε διανομή μερίσματος, πρόκειται να επαναληφθεί προς το τέλος του έτους, ”ξεκλειδώνοντας” τη διαδικασία νομοθετικής ρύθμισης, που -ήδη- βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Με βάση επίσημα στοιχεία, η πληρωμή ”αγγίζει” περίπου 1,5 εκατ. δικαιούχους που θα δουν τα χρήματα εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και πλαισίου, το οποίο τοποθετείται κοντά στο δεύτερο 15ήμερο του Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι το κοινωνικό μέρισμα που είχε δοθεί πέρσι με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και κυμαινόταν από 250 έως 1.350 ευρώ, αφορούσε περίπου 3,4 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Το ανώτατο εισοδηματικό κριτήριο έφτανε στα 27.000 ευρώ ενώ το περιουσιακό όριο ανερχόταν σε 180.000 ευρώ.

Πως θα δοθεί

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.koinonikomerisma.gr, οι ωφελούμενοι πολίτες μπορούν να διαβάσουν ό,τι χρειάζεται για την ηλεκτρονική τους υπαγωγή στο πρόγραμμα με βάση το κοινωνικό μέρισμα του 2017.

Σημειώστε:

  • Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι ο ΑΜΚΑ, ο αριθμός του κινητού, το e-mail και το ΙBAN
  • Οι φιλοξενούμενοι συμπληρώνουν και αυτοί το φορολογητέο εισόδημά τους

Recommended For You