Ιταλία: Πανικός σε κλαμπ, ποδοπατήθηκε ο κόσμος -Εξι νεκροί, 120 τραυματίες

Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν σε κλαμπ στην Ιταλία, όταν ο κόσμος ποδοπατήθηκε, προσπαθώντας να βγει από το κτίριο.

Εξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 100 τραυματίστηκαν στο περιστατικό που συνέβη στην πόλη Κορινάλντο, κοντά στην Ανκόνα, στην κεντρική Ιταλία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πανικός προκλήθηκε όταν έριξαν σπρέι πιπεριού μέσα στο κατάμεστο κλαμπ.

Τα θύματα είναι δύο νεαροί, τρεις νεαρές και η μητέρα μιας κοπέλας, που συνόδευε την κόρη της.

120 τραυματίες -εκ των οποίων οι δέκα σε σοβαρή κατάσταση- μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο κοντινότερο νοσοκομείο, εκείνο του Σενιγκάλια, απ’ όπου οι πιο βαριά τραυματίες διακομίστηκαν στη συνέχεια στο νοσοκομείο Τορέτε της Ανκόνα.

Το δράμα εκτυλίχθηκε γύρω στη μία τη νύχτα, την ώρα που η Ιταλία γιόρταζε την Άμωμο Σύλληψη, στη ντισκοτέκ Lanterna Azzura, όπου συχνάζουν πολλοί νεαροί, και χθες ήταν κατάμεστη με πάνω από χίλια άτομα.

Τραυματίας: «Η έξοδος της ντισκοτέκ ήταν κλειστή»

«Χορεύαμε όταν νιώσαμε μια οξεία οσμή, αρχίσαμε να τρέχουμε προς μία από τις εξόδους κινδύνου, αλλά την βρήκαμε κλειστή, οι πορτιέρηδες μας έλεγαν να γυρίσουμε πίσω», είπε ένας 16χρονος που τραυματίστηκε στο ποδοπάτημα που προκάλεσε ο πανικός. Ο νεαρός τραυματίστηκε μαζί με τη συνομήλικη φίλη του στο νοσοκομείο της Ανκόνα. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του δεκάδες νεαροί έπεσαν από ένα υπερυψωμένο χώρο σ’ εκείνον που ήταν από κάτω. «Ένα άτομο πέθανε, καταπλακώθηκε από όλους τους άλλους», είπε.

Πλήθος κόσμου βρισκόταν εκείνη την ώρα στη ντισκοτέκ για τη συναυλία του Σφέρα Εμπάστα, ένας από τους διασημότερους ράπερ της Ιταλίας.

Η πυροσβεστική ανήρτησε στο λογαριασμό της στο twitter τις πρώτες δραματικές φωτογραφίες σημειώνοντας στη λεζάντα: «Άνδρες της πυροσβεστικής έσπευσαν σε μία ντισκοτέκ. Πιθανώς λόγω της ρίψης κάποιου σπρέι νεαροί ποδοπατήθηκαν μέσα στον πανικό. Δυστυχώς υπάρχουν νεκροί και δεκάδες τραυματίες».

Ο ράπερ με τους ενάμιση εκατομμύριο follower

Ο 26χρνος τραγουδιστής Τζιονάτα Μποσκέτι, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, θεωρείτει μουσικό φαινόμενο στη Ιταλία με πάνω από ενάμιση εκατομμύριο ακολούθους μόνον στο Instagram και η τουρνέ του καταγράφει παντού επιτυχίες. Το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο “Rockstar”, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιανουάριο έγινε τρεις φορές πλατινιένο.

Τον Ιούνιο του περασμένου χρόνου 1.500 άτομα ποδοπατήθηκαν και  τραυματίστηκαν στο Τορίνο, όταν ένα πυροτέχνημα προκάλεσε πανικό κατά την προβολή του τελικού του Champions League σε γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί σε κεντρική πλατεία.

Recommended For You