Ισχυρή έκρηξη βόμβας στο κτήριο του ΣΚΑΪ

Μεγάλες υλικές ζημιές χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί τραυματισμός είναι η απογραφή από την έκρηξη βόμβας στο κτήριο του ΣΚΑΪ.

Η ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 02.35 στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου στο Φάληρο, κοντά στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Από την ισχυρή έκρηξη έσπασαν τζάμια σε πολλούς ορόφους όπου βρίσκονται γραφεία εργαζομένων του ΣΚΑΪ, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματίες.

Πριν από την έκρηξη, περί τη 01.45, άγνωστος τηλεφώνησε στον ιστότοπο Ζούγκλα και στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και προειδοποίησε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε σαράντα πέντε λεπτά της ώρας.

Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από την αστυνομία και, πράγματι, η έκρηξη σημειώθηκε στον χρόνο που είχε δώσει ο άγνωστος, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν μεγάλη από την πρώτη στιγμή καθώς θεώρησαν ότι δεν πρόκειται για φάρσα. Ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν το κτήριο οι εργαζόμενοι και έτσι δεν σημειώθηκε τραυματισμός.

Κλήθηκαν και έσπευσαν σε κοντινή αλλά ασφαλή απόσταση ένα πυροσβεστικό όχημα και ασθενοφόρο.

Oι ζημιές είναι μεγάλες, κυρίως στις τζαμαρίες στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο του κτηρίου, ενώ έσπασαν τζάμια σε γραφεία κι άλλων ορόφων.

Η έκρηξη έγινε αισθητή πολλές εκατοντάδες μέτρα από το κτήριο του ΣΚΑΪ, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στο σημείο· γίνεται εκτροπή των αυτοκινήτων προς τη Γλυφάδα και προς τον Πειραιά από την παλιά παραλιακή οδό.

Στο σημείο της έκρηξης βρέθηκε σάκος μέσα στον οποίο ήταν τοποθετημένος ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από κλιμάκιο πυροτεχνουργών για τη συγκέντρωση στοιχείων και υπολειμμάτων του μηχανισμού.

Άγνωστος τηλεφώνησε στις 01:45 τα ξημερώματα της Δευτέρας στα γραφεία του zougla.gr και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και προειδοποίησε πως θα ενεργοποιηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στον ΣΚΑΪ στη Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Ο άγνωστος έδωσε περιθώριο 45 λεπτά και ανέφερε τρεις φορές πως «δεν είναι φάρσα». Είναι πρωτοφανές ότι ο άγνωστος δράστης κάλεσε από εμφανή αριθμό.

Στο σημείο έσπευσαν οι αρμόδιες Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποκλείστηκε η υπόγεια διάβαση της Ποσειδώνος. Η βόμβα ενεργοποιήθηκε στις 02:30.

Recommended For You