Επιλογή των Σημαντικότερων Ειδήσεων από τις Μεγαλύτερες Είδησεογραφικές Σελίδες της Ελλάδας και του Κόσμου

Βλαντιμίρ Πούτιν: «Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι επίσης Χριστιανοί, για τους οποίους δεν τους καταλαβαίνω πάρα πολύ» – Bno.Gr :


Βλαντιμίρ Πούτιν: «Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι επίσης Χριστιανοί, για τους οποίους δεν τους καταλαβαίνω πάρα πολύ»

“Αυτό είναι μια πλήρης ανοησία, πρέπει να ασχοληθεί προσεκτικά με αυτό”, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με τη συμπερίληψη των Μαρτύρων του Ιεχωβά στον κατάλογο των εξτρεμιστικών οργανώσεων. Το αντίστοιχο ερώτημα του ζητήθηκε σε συνάντηση του Συμβουλίου για την Ανάπτυξη της Κοινωνίας των Πολιτών και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που διεξήχθη στη Μόσχα στις 11 Δεκεμβρίου 2018. «Πρέπει σε κάποιο βαθμό να είναι πιο φιλελεύθερος … όλες τις θρησκείες με τον ίδιο τρόπο. [Δεν πρέπει] να πιστώνονται σε κάποια καταστροφικά, ούτε καν σε τρομοκρατικές οργανώσεις. “

Η ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Yekaterina Shulman, επέστησε την προσοχή στο πρόβλημα. Επισημαίνει ότι στην επίσημη λίστα των τρομοκρατών και των εξτρεμιστών, η πλειοψηφία είναι 404 οργανώσεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά. “Σίγουρα δεν ζητούν βία και δεν το εκτελούν”, δήλωσε ο ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σε απάντηση, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε: “Σχετικά με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Πιθανώς, μπορούμε, και μάλιστα σε κάποιο σημείο, να είμαστε πολύ πιο φιλελεύθεροι σε εκπροσώπους διαφόρων θρησκευτικών αιρέσεων, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κοινωνία μας δεν αποτελείται αποκλειστικά από θρησκευτικές αιρέσεις. Το 90 τοις εκατό των πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ή έτσι, θεωρούν τους εαυτούς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς.

Έχουμε τρεις πιο πρακτικά παραδοσιακές θρησκείες μας, τις οποίες το κράτος παρέχει βοήθεια. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο τρόπο τους αντιπροσώπους όλων των θρησκειών – αυτό είναι αλήθεια, αλλά είναι ακόμα απαραίτητο να λάβουμε υπόψη τη χώρα και την κοινωνία στην οποία ζούμε. Είναι αλήθεια ότι αυτό δεν σημαίνει καθόλου ότι πρέπει να συμπεριλάβουμε εκπροσώπους των θρησκευτικών κοινοτήτων σε ορισμένες καταστροφικές, ούτε καν σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Φυσικά, αυτό είναι μια πλήρης ανοησία, πρέπει να το αντιμετωπίσετε προσεκτικά, εδώ συμφωνώ μαζί σας. “Λίγο αργότερα, ο Πρόεδρος επέστρεψε στο θέμα της δίωξης των Μαρτύρων του Ιεχωβά:« Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι επίσης Χριστιανοί, για τους οποίους δεν καταλαβαίνω πώς να τους διώξω ».

Σε διεθνείς περιπτώσεις, η ρωσική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι οι αποφάσεις των ρωσικών δικαστηρίων για εκκαθάριση και απαγόρευση των οργανώσεων των Μαρτύρων του Ιεχωβά “δεν αξιολογούν το δόγμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά, δεν περιέχουν περιορισμό ή απαγόρευση να ασκούν την προαναφερθείσα διδασκαλία” . Εν τω μεταξύ, δεκάδες Ρώσοι πολίτες βρίσκονται σήμερα στη φυλακή ή σε κατ ‘οίκον περιορισμό μόνο και μόνο επειδή κήρυξαν τη θρησκεία των Μαρτύρων του Ιεχωβά

Recommended For You