Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και χιόνια ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο

Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους σε όλη τη χώρα πλην της Μακεδονίας και της Θράκης αναμένονται σήμερα Σάββατο. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο και τις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της νότιας, στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας, και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Κεντρικής Στερεάς και Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά ηπειρωτικά, στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου θα είναι αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -10 έως -2 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -3 έως 6, στη Θράκη από 3 έως 7, στη Θεσσαλία από 2 έως 5, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 11, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 13, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 9 έως 15, και στην Κρήτη από 11 έως 17.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα δυτικά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 και από το απόγευμα έως 9 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε ανατολικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά στα νότια έως 8 με 9 μποφόρ.

Στη Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους, ενώ χιόνια θα πέσουν σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως στα ανατολικά του νομού δεν θα ξεπερνούν τα 3 μποφόρ. Η ορατότητα στα ανατολικά του νομού θα είναι τοπικά περιορισμένη, τόσο έως το πρωί όσο και προς το βράδυ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 0 έως 4.

Recommended For You