Έκρηξη Καλαμάτα: Αυτά είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας – Οι τρεις γυναίκες που βρήκαν φρικτό θάνατο

Συγκλονίζει το πανελλήνιο η ασύλληπτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Καλαμάτα με τρεις γυναίκες να βρίσκουν φρικτό θάνατο μέσα σε ταβέρνα, έπειτα από έκρηξη.

Λίγα λεπτά μετά τις 21:00 σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική της Καλαμάτας για φωτιά σε ταβέρνα στη συμβολή των Οδών Ηρώων & Σανταρόζα, παράλληλος δρόμος από την παραλία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Η έκρηξη σημειώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε φιάλη υγραερίου ή προπανίου τη στιγμή που η σύζυγος του ιδιοκτήτη του μαγαζιού προσπαθούσε να την αλλάξει. Μια αστοχία ήταν ικανή για να σκορπίσει το θάνατο και τον τρόμο.

Η έκρηξη ήταν εκκωφαντική και σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο Newsbomb.gr «σείστηκε» όλη η παραλία της πόλης.

«Νομίζαμε πως ήταν σεισμός. Τα τζάμια έτριζαν και ο κόσμος έτρεχε στο δρόμο», δηλώνει κάτοικος της περιοχής.

Την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη και η φωτιά, στην ταβέρνα βρίσκονταν περίπου 15 πελάτες οι οποίοι εγκλωβίστηκαν καθώς έπεσε η εξωτερική πόρτα. Χρειάστηκε η συμβολή περιοίκων για να απεγκλωβιστούν και λίγο μετά και των ανδρών της πυροσβεστικής.

Ευτυχώς, κανείς από τους πελάτες δεν τραυματίστηκε.

«Όταν φτάσαμε εντοπίστηκαν στο κατάστημα μικροεστίες και βρέθηκαν τρεις γυναίκες στον χώρο της κουζίνας, χωρίς εμφανή σημάδια ζωής. Γίνονται ενέργειες από το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίες για τα αίτια της πυρκαγιάς» είπε πυροσβέστης, που βρέθηκε στο σημείο.

Αυτές είναι οι τρεις γυναίκες που βρήκαν φρικτό θάνατο

Η συγκεκριμένη ταβέρνα είναι οικογενειακή επιχείρηση και δούλευαν ο ιδιοκτήτης και η σύζυγός του ενώ είχαν και δύο ακόμα γυναίκες προσωπικό στην κουζίνα και τη σάλα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, νεκρές είναι:

  • Η σύζυγος του ιδιοκτήτη, 53 ετών
  • Μία εργαζόμενη στην κουζίνα, 46 ετών και μητέρα τεσσάρων παιδιών
  • Μία επίσης εργαζόμενη στην κουζίνα, 50 ετών.

Από τη φονική έκρηξη της φιάλης του υγραερίου τραυματίστηκαν ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, ηλικίας 53 χρόνων και μία εργαζόμενη, ηλικίας 27 χρόνων.

Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο της Καλαμάτας και σύμφωνα με πληροφορίες δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Η ηρωική προσπάθεια του ιδιοκτήτη να σώσει τις 3 γυναίκες

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα πρώτα λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στην ταβέρνα ο 53χρονος ιδιοκτήτης πάλεψε να σώσει τη σύζυγό του και τα υπόλοιπα μέλη του προσωπικού.

Μάλιστα, μόλις είδε τις φλόγες ο 53χρονος προσπάθησε να απεγκλωβίσει όσους βρίσκονταν στη κουζίνα. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η πόρτα είχε καλυφθεί από τις φλόγες και δεν μπορούσε να την πλησιάσει, γι’ αυτό και στράφηκε προς τον τοίχο.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας πήρε μια βαριοπούλα και άρχισε να χτυπά τον τοίχο, με σκοπό να κάνει μια τρύπα και να σώσει τη σύζυγό του και όσους είχαν εγκλωβιστεί.

Ωστόσο, ο αγώνας με τις φλόγες αποδείχθηκε άνισος.

Διαμελίστηκαν σε κλάσματα δευτερολέπτου

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ευδοκίας Μύτιλη που μίλησε με αυτόπτες μάρτυρες που ήταν μπροστά στο τραγικό περιστατικό και γνωρίζουν πολύ καλά την οικογένεια των ιδιοκτητών της ταβέρνας, όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Ο ιδιοκτήτης βρισκόταν στη σάλα, ενώ η γυναίκα του Ελένη ήταν μαζί με τις δυο μαγείρισσες στην κουζίνα.

Η έκρηξη και το ωστικό κύμα ήταν τεράστια. Οι άτυχες γυναίκες σκοτώθηκαν ακαριαία. Ο κ. Γρηγόρης έσπευσε στην κουζίνα.

Το θέαμα που αντίκρυσε ήταν σοκαριστικό. Και οι τρεις γυναίκες ήταν διαμελισμένες ενώ η πύρινη λαίλαπα ήταν τεράστια και δεν τον άφησε να πλησιάσει τις σορούς των γυναικών.

Ο άτυχος άνδρας υπέστη σοβαρά εγκαύματα σε όλο του το σώμα και σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε κατάσταση αφασίας και από το ψυχολογικό σοκ που υπέστη.

Recommended For You