Gmail: Τερματίζει γνωστή υπηρεσία στις 2 Απριλίου

Η ημερομηνία που θα τερματιστεί η γνωστή υπηρεσία συμπίπτει με το κλείσιμο του Google+.

Η Google είχε ανακοινώσει τον τερματισμό της πειραματικής υπηρεσίας Inbox by Gmail από τον περασμένο Σεπτέμβριο και σήμερα ανακοινώθηκε η οριστική ημερομηνία.

Πρόκειται για μια πειραματική εφαρμογή ώστε να δοκιμάζονται σε αυτήν οι νέες λειτουργίες προτού ενσωματωθούν στην υπηρεσία Gmail που χρησιμοποιούν ούτως ή άλλως εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Ορισμένες από αυτές τις πειραματικές λειτουργίες τις βλέπουμε τώρα με το νέο Gmail, όπως είναι το Snooze, τα Smart Replies, τα Nudges κλπ.

Η ώρα που θα αποχαιρετίσουμε το Google+ πλησιάζει

Η εταιρεία ανέφερε ότι η μικρή απήχηση και οι προκλήσεις που γεννήθηκαν από τη συντήρηση ενός τέτοιου προϊόντος είναι οι λόγοι πίσω από αυτήν την απόφαση.

Όλοι οι λογαριασμοί Google+ και οι σελίδες που έχουν δημιουργήσει οι χρήστες εντός του δικτύου, μαζί με φωτογραφίες και βίντεο που έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα θα διαγραφούν.

Παρόλα αυτά, η διαδικασία διαγραφής θα πάρει κάποιο καιρό παραπάνω, καθώς μπορεί να συνεχίσετε να βλέπετε μέρος των παραπάνω στοιχείων στο activity log σας μέσω άλλων σελίδων/υπηρεσιών της Google.

Καθώς η ημερομηνία πλησιάζει, η εταιρεία προτρέπει τους χρήστες να προβούν σε αποθήκευση του περιεχομένου τους.

Recommended For You