Έχει καταρρεύσει σε πολλές χώρες το Facebook και άλλες υπηρεσίες του

Χρήστες από πολλές χώρες με αναφορές τους αναφέρουν, ότι τα δυο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης «έχουν πέσει».

Συγκεκριμένα, μεγάλος αριθμός χρηστών του Facebook και του Instagram αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα πρόσβασης στα δύο δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε αρκετά μέρη του κόσμου.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Facebook ή το Instagram για τα προβλήματα αυτά.

Τεράστια προβλήματα λειτουργίας παρουσιάζει για μία ακόμη φορά το Facebook, που φαίνεται να έχει «καταρρεύσει» σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και σε κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ.   Παρόμοια αδυναμία πρόσβασης και λειτουργίας αναφέρουν και χιλιάδες χρήστες του Instagram, το οποίο έχει εξαγοραστεί από το Facebook και λειτουργεί με τους ίδιους ψηφιακούς κόμβους και υποσυστήματα.

Αδύνατη φαίνεται πως είναι και η επικοινωνία μέσω της ανεξάρτητης εφαρμογής του Messenger.     Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία το προβλήματος αλλά αμέτρητοι είναι εκείνοι που αναφέρουν και επιβεβαιώνουν την «κατάρρευση» των δύο κοινωνικών δικτύων, με αναρτήσεις τους στο Twitter.    Τα πρώτα προβλήματα στην Ελλάδα, παρουσιάστηκαν στις 1:37μ.μ.

Χρήστες τεχνολογικών sites αναφέρουν ότι υπολειτουργεί και το WhatsApp. Ο χάρτης του ιστότοπου downdetector με τις περιοχές που εμφανίζονται τα περισσότερα προβλήματα: Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η πιο εκτεταμένη αδυναμία σύνδεσης και λειτουργίας παρουσιάζεται στην Ελλάδα, στη Μεγάλη Βρετανία και στην Ιταλία.

Tags:

Share this post