Σεισμός ΤΩΡΑ στον Πύργο – Αισθητός σε όλη την Πελοπόννησο

Ο σεισμός αυτός σημειώθηκε στις 19:57 και ήταν έντασης 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, όπως τον μέτρησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Την ίδια ώρα και το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο «έδωσε» τον σεισμό στα 4,7 Ρίχτερ.

Το επίκεντρό του εντοπίστηκε στα 19 χλμ. νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας και το εστιακό του βάθος στα 28,1 χλμ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα και συγκεκριμένα στις 18:31 είχε σημειωθεί ένας ακόμα σεισμός, έντασης 4,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 18 χλμ. δυτικά του Πύργου και 13 χλμ. δυτικά νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας ενώ το εστιακό του βάθος εντοπίστηκε στα 5 χλμ.

Το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο μέτρησε το σεισμό στα 4,4 Ρίχτερ.

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας για τους δύο σεισμούς που σημειώθηκαν αργά το απόγευμα στην Ηλεία, ωστόσο τονίζει ότι παραμένουν σε επιφυλακή.

«Έχουν γίνει δύο σεισμικές δονήσεις μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, οι οποίοι έχουν αυξανόμενο μέγεθος», λέει στο Newsbomb.gr, o πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας και τονίζει ότι: «Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Στην περιοχή υπάρχουν ρήγματα τα οποία έχουν δώσει και στο παρελθόν σεισμούς».

Recommended For You