Τροχαίο δυστύχημα στο Μαρκόπουλο: Δύο νεκροί από τη σύγκρουση βυτιοφόρου με φορτηγό

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στο 27ο χλμ. της Λ. Κορωπίου-Μαρκοπούλου, ύστερα από σύγκρουση φορτηγού με βυτιοφόρο, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία για λόγους ασφαλείας καθώς υπάρχει διαρροή βενζίνης από το βυτιοφόρο.

Στο σημείο βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρησης απεγκλωβισμού επιβαινόντων από τα οχήματα. Ήδη έχει καταστεί δυνατός ο απεγκλωβισμός του τραυματισμένου οδηγού του βυτιοφόρου που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «Γεννηματά», ενώ νεκρός δυστυχώς απεγκλωβίστηκε και ένας από τους δύο επιβαίνοντες του φορτηγού. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού συνεχίζεται και για τον τρίτο επιβαίνοντα ο οποίος επίσης δεν έχει τις αισθήσεις του, όμως πρέπει να απεγκλωβιστεί πρώτα για να διαπιστωθεί και επισήμως ο θάνατός του.

Η δυσκολία της επιχείρησης απεγκλωβισμού είναι μεγάλη καθώς δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν τροχοί για να μην προκληθεί σπινθήρας, δεν πρέπει να υπάρχουν ανοιχτές μηχανές κοντά και χρειάζονται χειρουργικές κινήσεις από πλευράς πυροσβεστών με εργαλεία χειρός.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής αποτελούμενη από 20 πυροσβέστες με 5 οχήματα και ακολουθούνται όλα τα πρωτόκολλα για να αποφευχθεί ανάφλεξη ενώ επιχειρείται και μετάγγιση του καυσίμου από το βυτιοφόρο.

Recommended For You