Aνακρούει πρύμναν η Google στην κόντρα με Huawei

Στροφή 180 μοιρών από την Google, με τον μητρικό όμιλο της μεγαλύτερης μηχανής υπηρεσιών αναζήτησης το Διαδίκτυο να ανακοινώνει σήμερα ότι σχεδιάζει να συνεργασθεί με τη Huawei για τις επόμενες 90 ημέρες, λίγο αφότου οι ΗΠΑ χαλάρωσαν προσωρινά τους εμπορικούς περιορισμούς που είχαν επιβάλει στον δεύτερο μεγαλύτερο κατασκευαστή έξυπνων κινητών στον κόσμο.

Η κίνηση της Google αλλάζει στάση λίγες ημέρες μετά την απόφασή της να κόψει τους δεσμούς με τη Huawei, ώστε να συμμορφωθεί με την απόφαση της Ουάσιγκτον να θέσει τον κινεζικό κολοσσό τηλεπικοινωνιακών δικτύων σε «μαύρη λίστα». Ως αποτέλεσμα, η Google είχε αποκλείσει τη Huawei από τις αναβαθμίσεις στο σύστημα Android.

Σε μία ακόμη δραματική εξέλιξη στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι επιτρέπει περίοδο χάριτος 90 ημερών για τις εταιρείες κινητών τηλεφώνων και παρόχους ευρυζωνικών δικτύων για συνεργασία με τη Huawei, ώστε να διατηρήσουν τα υφιστάμενα δίκτυα και να προστατεύσουν τους χρήστες από κινδύνους ασφαλείας. Η περίοδος χάριτος επιτρέπει στην Google να αποστέλλει ενημερώσεις λογισμικού στα τηλέφωνα Huawei που χρησιμοποιούν το λειτουργικό της σύστημα Android, έως τις 19 Αυγούστου.

Η Ηuawei αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο κατασκευαστή smartphones, φιλοδοξώντας να καταστεί έως το 2020 κορυφαίος παγκόσμιος παίκτης. Εκ των 70 δισ. δολαρίων που δαπάνησε πέρυσι η Huawei για αγορές ανταλλακτικών, περίπου 11 δισ. δολάρια πήγαν σε αμερικανικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων οι Qualcomm, Ιntel και Micron Technology.

Recommended For You