Αυτοκτονία Μοσχάτο: Αυτός είναι ο 43χρονος που φέρεται να αποπλάνησε την 14χρονη αυτόχειρα

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του άνδρα που συνελήφθη την 22-5-2019 από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που φέρεται να αποπλάνησε την 14χρονη μαθήτρια που έβαλε τέλος στη ζωή της πέφτοντας στις γραμμές του Ηλεκτρικού στο Μοσχάτο.

Σε βάρος του 43χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του και μετά τη συμπλήρωση του 14ου έτους κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφίας ανηλίκων και κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια που έχει συμπληρώσει το 14ο έτος όχι όμως το 18ο της ηλικίας του.

Πρόκειται για τον (επ.) ΛΑΠΠΑ (ον.) ΔΗΜΗΤΡΙΟ του Στεφάνου και της Φωτεινής, γεννηθέντα στις 13-8-1976 στην Αθήνα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορουμένου, στην διευκόλυνση διερεύνησης της επίδοσής του και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις σε βάρος μεγάλου αριθμού και άλλων θυμάτων, καθώς και για την ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.

Το χρονικό της υπόθεσης που σόκαρε την κοινή γνώμη

Η 14χρονη το μεσημέρι της Πέμπτης (23/5) αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή της, πέφτοντας στις γραμμές του τρένου. Λίγες μέρες πριν οι γονείς της είχαν ανακαλύψει ότι είχε συνάψει ερωτική σχέση με έναν 43χρονο γείτονα και κατήγγειλαν το γεγονός στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η σχέση τους δε σταμάτησε κάτι που έμαθαν οι γονείς της.

Η 14χρονη, ψυχολογικά φορτισμένη, μετά από τη σύλληψη του 43χρονου πήγε στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοσχάτο. Αυτόπτες μάρτυρες που ήταν εκεί, είπαν ότι είδαν το κορίτσι να ασχολείται με το κινητό του τηλέφωνο και όταν άρχισε να πλησιάζει το τρένο, έπεσε στις γραμμές με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Μάλιστα στο σημείο, έφτασε κι ένας νεαρός, ο οποίος ρωτούσε τον κόσμο τι είχε συμβεί κι έλεγε ότι η 14χρονη του είχε στείλει μήνυμα ότι θα αυτοκτονήσει.

Το κορίτσι άφησε, επίσης, ένα σημείωμα το οποίο απευθύνεται στον 43χρονο και εξηγεί τους λόγους που της οδήγησαν στην τραγική αυτή απόφαση και αποκαλύπτει την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν.

Σε αυτό ανέφερε:

«Δεν προλάβαμε να ζήσουμε το όνειρό μας, μας το χαλάσανε, μου λείπεις πολύ θυμάμαι τις στιγμές μας όλα τα “σ’ αγαπώ” στο βλέμμα σου, στα φιλιά σου και στο υπέροχο χαμόγελό σου. Σου είχα πει κάποτε πως αν δεν ήμασταν για οποιοδήποτε λόγο μαζί θα πέσω από τον έκτο. Πονάω, δεν αντέχω άλλο και δεν μπορώ να ζω με τη σκέψη πως εξαιτίας μου θα είσαι φυλακή. Σε ευχαριστώ για όλες τις στιγμές που μου πρόσφερες και την αγάπη που μου χάρισες».

Recommended For You