VIDEO «Τρελό» κρουαζιερόπλοιο μπήκε στα αβαθή της Βενετίας και σκόρπισε πανικό

Το τεράστιο κρουαζιερόπλοιο Msc Opera σκόρπισε τον πανικό στην Βενετία. Την ώρα που κατέπλεε στον επιβατηγό λιμένα της «Γαληνοτάτης» λόγω μηχανικής βλάβης δεν υπάκουε στις εντολές του πληρώματος και για αρκετή ώρα κινούνταν με 3-4 μίλια σκορπίζοντας τον πανικό σε σκάφη και κατοίκους.

Αρχικά μάλιστα συγκρούστηκε με το φέρι River Countess στο οποίο επέβαιναν 130 επιβάτες. Συνέχισε ανεξέλεγκτα την πορεία του κι αφού προσέκρουσε σε πολλά σκάφη σταμάτησε σε μία γωνία της τσιμεντένιας προβλήτας του λιμανιού.

Στη θέα του γιγάντιου σκάφους που φαίνονταν να κινείται ανεξέλεγκτα πολλοί επιβάτες του φέρι River Countess έπεσαν στη θάλασσα ενώ πέντε από αυτούς τραυματίστηκαν. Ευτυχώς και οι πέντε τραυματίες είναι εκτός κινδύνου ενώ παραπλέοντα σκάφη περισυνέλεξαν έγκαιρα όσους έπεσαν στο νερό.

Δεν υπάκουαν τα χειριστήρια

Το κρουαζιερόπλοιο που οδηγείτο στην προβλήτα του Σαν Μπαζίλιο από ρυμουλκό λόγω βλάβης σταμάτησε η επικοινωνία των χειριστών με τις μηχανές. Ο καπετάνιος και άλλοι αξιωματικοί ηχούσαν την σειρήνα και καλούσαν τον κόσμο να απομακρυνθεί ενώ διάχυτη ήταν και η ανησυχία στους επιβάτες του πλοίου.

Μάλιστα το επεισόδιο έγινε το πρωί της Κυριακής όταν η λιμνοθάλασσα ήταν γεμάτη πλεούμενα για ένα παραδοσιακό έθιμο της Βενετίας.

Δείτε βίντεο από την κατάληξη του γιγάντιου σκάφους πάνω στην προβλήτα που ευτυχώς σταμάτησε την τρελή πορεία του:

Αντιδράσεις στη Βενετία για τα τεράστια πλοία

Το ατύχημα έρχεται σε μία στιγμή που υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες και αντικρουόμενα συμφέροντα και αποτελεί το κυρίαρχο θέμα στην επικαιρότητα της Ιταλίας.

Αμεση ήταν η αντίδραση των κατοίκων της Βενετίας. Μέσα σε λίγα λεπτά οργανώθηκε διαδήλωση με βαπορέτα από την οργάνωση «Όχι μεγάλα πλοία» η οποία εδώ και καιρό έχει ζητήσει την απομάκρυνση των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων από το επιβατηγό λιμάνι της Βενετίας. Η Unesco πρόσφατα γνωμοδότησε υπέρ του κατάπλου μεγάλων σκαφών στον λιμένα της Μαργκέρα, στην απέναντι όχθη, γνώμη που συμμερίζονται ο δήμος και η περιφέρεια, αλλά όχι πολλές οργανώσεις πολιτών, όπως η Italia Nostra.

To Msc Opera εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 2004 και είναι από το πιο μεγάλα και σύγχρονα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο. Eχει συνολικό μήκος 251 μέτρα, πλάτος 30 μέτρα και ύψος 54 μέτρα. Διαθέτει 1.071 καμπίνες, μπορεί να φιλοξενήσει 2.679 επιβάτες και 728 πλήρωμα.

Recommended For You