Πατέρας και κόρη μαζί και στον θάνατο: Η φωτογραφία που συγκλονίζει τον κόσμο

Συγκλονιστική φωτογραφία που καταδεικνύει τους κινδύνους και τις κακουχίες που βιώνουν οι μετανάστες και πρόσφυγες από την Λατινική Αμερική ώστε να φτάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Η φωτογραφία εικονίζει έναν άνδρα με την 23 μηνών κορούλα του να κείτονται νεκροί, πνιγμένοι, μπρούμυτα στα αβαθή του ποταμού Ρίο Γκράντε, που αποτελεί το φυσικό σύνορο ανάμεσα στις ΗΠΑ και στο Μεξικό.

Ο πατέρας είχε χρησιμοποιήσει την μπλούζα του ως «μάρσιπο» για να μεταφέρει το παιδί. Το χεράκι του κοριτσιού είναι τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό του, που καταδεικνύει ότι τον κρατούσε γερά τις τελευταίες στιγμές της ζωής της.

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στην μεξικανική εφημερίδα la Jornada. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πατέρας, απογοητευμένος επειδή η οικογένειά του από το Ελ Σαλβαδόρ δεν μπορούσε να εμφανιστεί ενώπιον των αμερικανικών Αρχών ώστε να αιτηθεί άσυλο, διέσχισε το ποτάμι με την κορούλα του Βαλέρια.

Την εναπόθεσε στην όχθη στην αμερικανική πλευρά του ποταμού και άρχισε να επιστρέφει ώστε να βοηθήσει και την σύζυγό του. Όμως το κοριτσάκι τρόμαξε όταν είδε τον πατέρα του να απομακρύνεται και βούτηξε ώστε να τον ακολουθήσει. Ο πατέρας προσπάθησε να την σώσει, όμως αμφότεροι παρασύρθηκαν από το ρεύμα.

Η αφήγηση του περιστατικού έγινε από την μητέρα του κοριτσιού.

Η φωτογραφία θυμίζει την εικόνα του μικρού Αιλάν, του 3χρονου αγοριού από την Συρία που πνίγηκε το 2015 ενώ η οικογένειά του προσπαθούσε να προσεγγίσει την Ελλάδα από την Τουρκία.

Recommended For You