“Καμίνι” η Ευρώπη -Τρεις νεκροί στη Γαλλία από τον καύσωνα

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Γαλλία λόγω του «ψυχρού σοκ» που έπαθαν όταν επιχείρησαν να κάνουν κατάδυση στη θάλασσα κατά την διάρκεια του καύσωνα.

Συγκεκριμένα, ένας 70χρονος υπέστη ανακοπή τη Δευτέρα στην παραλία Marseillan Plage, κοντά στο Μονπελιέ, ενώ την ίδια μέρα εκδόθηκε προειδοποίηση για καύσωνα σε ολόκληρη τη χώρα.

Παρίσι

 Δύο ακόμη άτομα – μια γυναίκα 62 ετών και ένας 75χρονος – πέθαναν στην ίδια περιοχή χτες Τρίτη για παρόμοιες συνθήκες, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Και οι τρεις θεωρούνται θύματα του ψυχρού σοκ που παθαίνει κάποιος όταν μεταβαίνει απότομα από την καυτή παραλία στο κρύο νερό.

Σημειώνεται πως σε συναγερμό βρίσκονται ήδη οι αρχές στη Γαλλία, το Βέλγιο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με τον υδράργυρο να φλερτάρει με τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο καύσωνας θα διαρκέσει έως το τέλος της εβδομάδας.

Από την πλευρά τους τα βρετανικά μέσα αναφέρουν πως ο καύσωνας θα κορυφωθεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή, ενώ το πρώτο κύμα ζέστης έχουν νιώσει για τα καλά οι κάτοικοι του Παρισιού και της Ρώμης.

Ρώμη

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, οι Παριζιάνοι έβαλαν τα μαγιό τους και βούτηξαν στον Σηκουάνα μπροστά από τον Πύργο του Αίφελ, ενώ στη Ρώμη οι κάτοικοι δροσίστηκαν από το νερό στο συντριβάνι μπροστά από το Πάνθεον.

Βερολίνο

Recommended For You