Ο καιρός τρελάθηκε: Καύσωνας με βροχές και καταιγίδες

Συνεχίζεται ο αλλοπρόσαλος καιρός στη χώρα, καθώς μπορεί μεν ο καύσωνας να παραμείνει, φτάνοντας σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουλίου, τους 42 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές, αλλά παράλληλα θα εκδηλωθούν έντονες βροχές και καταιγίδες, σε Μακεδονία, Θράκη και βόρειο Αιγαίο.

Μάλιστα, η ΕΜΥ εξέδωσε και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, καθώς τα φαινόμενα αναμένεται να είναι πολύ έντονα τις πρώτες βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ύψη ωστόσο, καθώς στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά, θα φτάσει ακόμη και τους 42 βαθμούς Κελσίου. Από αύριο όμως αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις πρώτες βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που από τις πρώτες βραδινές ώρες θα είναι τοπικά ισχυρές.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 που το βράδυ θα γίνουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο και πιθανώς στη δυτική Στερεά.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Τη νύχτα στο Ιόνιο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς που τοπικά θα φθάνουν τα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Τη νύχτα στη Θεσσαλία και τις Σποράδες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ.Τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς που τοπικά θα φθάνουν τα 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 40 και κατά τόπους 42 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς που τοπικά θα φθάνουν τα 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 24 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα απο τις πρώτες βραδινές ώρες θα είναι ισχυρά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 που το βράδυ θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Recommended For You