Χαλκιδική: Το BBC δημοσίευσε βίντεο από τη θεομηνία και το χάος που επικράτησε σε μπαρ ξενοδοχείου

Στους επτά ανέβηκε ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις προηγούμενες ώρες τη Χαλκιδική και το βρετανικό δίκτυο BBC δημοσίευσε βίντεο από τη θεομηνία.

Στο βίντεο εμφανίζεται πλήθος κόσμου που έχει βρει καταφύγιο σε μπαρ ξενοδοχείου ενώ το νερό πέφτει πάνω τους και αντικείμενα εκτοξεύονται στον αέρα.

Τα δέκα λεπτά της φονικής καταιγίδας που χτύπησε τη Χαλκιδική περιγράφει Βρετανίδα τουρίστρια που βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα για διακοπές με την οικογένειά της.

Η Emily, που είναι γνωστή στο Ηνωμενο Βασίλειο από το travel blog που διατηρεί, γράφει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter πως μαζί με τον σύζυγο της Chris και τα δυο παιδιά της Ella και Louis, βρισκόταν στο ξενοδοχείο την ώρα που χτύπησε η σφοδρή καταιγίδα στην περιοχή: «ειμασταν σε beach party όταν ξαφνικά έσβησαν τα φώτα, έπεσε το ρεύμα και ο αέρας έριξε κατω δέντρα και οτι άλλο βρισκόταν γύρω μας».

Με ένα δεύτερο tweet σημειώνει: «Μας μαστίγωναν αέρας, βροχή και άμμος και επικρατούσε το απόλυτο χάος με τον κόσμο (ανάμεσα τους και παιδιά) να ουρλιάζει τρέχοντας να βρει καταφύγιο. Κρυφτήκαμε πίσω από το μπαρ για δέκα λεπτά μέχρι που το νερό έφτασε προς το μέρος μας και άρχιζε να καλύπτει τα πόδια μας.

Με δυο ανήλικα παιδιά μαζί μας αποφασίσαμε πως δεν είχαμε άλλη επιλογή απ το να τρέξουμε πίσω στο ξενοδοχείο (πέντε λεπτά μακριά ) και ενώ η καταιγίδα ήταν σε εξέλιξη.

Μαζί με άλλες οικογένειες τρέξαμε ανάμεσα χαλάσματα και σε πεσμένα δέντρα, μόλις που μπορούσαμε να δούμε μέσα στη βροχή και με τα μικρά μας να είναι καθόλη τη διάρκεια γαντζωμένα πάνω μας.

Καταφεραμε να φτάσουμε πίσω στο ξενοδοχείο αντικρίζοντας ένα γενικό μπλακάουτ, ακόμη περισσότερο κόσμο και σύγχυση. Μας πήρε λίγο χρόνο, αλλά είμαστε επιτέλους πίσω στο δωμάτιό μας (το οποίο εχει πλημμυρίσει) και ήθελα να σας πω πως δεν έχω ζήσει κάτι πιο τρομακτικό στη ζωή μου».

Recommended For You