Επιλογή των Σημαντικότερων Ειδήσεων από τις Μεγαλύτερες Είδησεογραφικές Σελίδες της Ελλάδας και του Κόσμου

Ανυπόγραφα επέστρεψε ο Παυλόπουλος τα διατάγματα για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη – Bno.Gr :


Ανυπόγραφα επέστρεψε ο Παυλόπουλος τα διατάγματα για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Η νομική υπηρεσία της Προεδρίας της Δημοκρατίας απέστειλε σήμερα στην κυβέρνηση τα δύο σχέδια Προεδρικών διαταγμάτων, τα οποία αφορούσαν την επιλογή του προέδρου και του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι από την στιγμή που δεν υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, δεν έχουν οποιαδήποτε νομική ισχύ και επομένως δεσμευτικό χαρακτήρα για την νέα κυβέρνηση.

“Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιλέξει η όλη διαδικασία να ξεκινήσει από το σημείο που είχε σταματήσει, με την επιλογή δηλαδή από τα πρόσωπα που είχε εγκρίνει η Διάσκεψη των Προέδρων της προηγούμενης Βουλής ή εάν θα ξεκινήσει την όλη διαδικασία από μηδενική βάση.

Εκ των πραγμάτων, η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης, θα επιλεγεί μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, ενώ έως τότε χρέη εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα συνεχίσει να εκτελεί ο αρχαιότερος των εισαγγελέων Δημήτρης Δασούλας.

ΣΥΡΙΖΑ: Σε πλήρη εξέλιξη η απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του απάντησε στις κυβερνητικές πηγές κάνοντας λόγο για “υποκρισία” και “μεθοδεύσεις” από πλευράς κυβέρνησης. Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του αναφέρει: “Παρά το γεγονός ότι για τη διαδικασία επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης τηρήθηκε η συνταγματική νομιμότητα και η κοινοβουλευτική τάξη, παρά το γεγονός ότι επιδιώξαμε την πολιτική συναίνεση στις επιλογές αυτές, παρά, επίσης, το γεγονός ότι συνταγματολόγοι και καθηγητές του Δικαίου δεν είχαν όλοι την άποψη που ευρέως, μέσω των φιλικών δικτύων και Μέσων της ΝΔ, διαδόθηκε, το σχέδιο για την απόπειρα κυβερνητικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης χωρίς ίχνος σεβασμού προς τους λειτουργούς της βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Είναι άλλη μια απόδειξη της υποκρισίας όσων παρίσταναν μέχρι χθες τους δήθεν υπερασπιστές των θεσμών. Οι μεθοδεύσεις αυτές, προκαλούν τραύμα στη Δικαιοσύνη, και συνιστούν βαρύτατη προσβολή στα πρόσωπα δικαστικών λειτουργών εγνωσμένης αξίας και αποδεδειγμένης ακεραιότητας”.

Recommended For You