Ισχυρός Σεισμός στην Αττική μεγέθους 5.1 βαθμών Ρίχτερ

Ισχυρός σεισμός καταγράφηκε στις 14:13 στην Αττική. Σύμφωνα με την προκαταρκτική λύση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε ένταση 5,1 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 23 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας και 4 χλμ βόρεια της Μαγούλας Αττικής.

Η εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 14:13 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 23 χλμ. ΒΔ της Αθήνας.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 23 χλμ. ΒΔ της Αθήνας.

Η εκτίμηση του Σεισμολογικού Κέντρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Επιφανειακή ήταν η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 14.13 ώρα Ελλάδας και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αθήνα, σύμφωνα με το Σεισμολογικό Κέντρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη Μαγούλα, 10 χιλιόμετρα βόρεια της Ελευσίνας. Αυτή την ώρα σημειώνονται μετασεισμοί, τους οποίους παρακολουθούν οι επιστήμονες του σεισμολογικού κέντρου.

Μέχρι στιγμής η πυροσβεστική έχει δεχθεί 12 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ στην Αθήνα και κυρίως στη λεωφόρο Αμαλίας στην Κυψέλη και στην πλατεία Βάθης.

Recommended For You