Σαφείς ενδείξεις εμπρησμού στην Εύβοια-Συλλήψεις σε Καλαμάτα και Ηλεία

Σαφείς ενδείξεις εμπρησμού έχουν τα αρμόδια κλιμάκια της πυροσβεστικής από την περιοχή της Αγριλίτσας, το σημείο έναρξης της μεγάλης φωτιάς της Εύβοιας, η οποία καίει για τρίτη ημέρα χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Τα κλιμάκια της Δίωξης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού συλλέγουν στοιχεία προκειμένου να ενισχύσουν τις ενδείξεις και να σχηματίσουν δικογραφία για εμπρησμό.

Υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν κάποιο όχημα πριν από την έναρξη της πυρκαγιάς. Τις υποψίες για εμπρησμό επιβεβαίωσε στον ΣΚΑΪ και ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς. Είπε ότι έχει υπόνοιες πώς πρόκειται για εμπρησμό εξαιτίας της μαρτυρίας ενός μοναχού από το μοναστήρι που βρίσκεται στο χωριό Μακρυμάλλη, ότι λίγο πριν την έναρξη της φωτιάς πέρασε από την περιοχή ένα αυτοκίνητο με σβησμένα φώτα.

Ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων είπε ότι λίγες μέρες πριν τη μεγάλη πυρκαγιά, την Παρασκευή, σε απόσταση 7 χιλιομέτρων, είχε ξεσπάσει και πάλι πυρκαγιά στις 3 το πρωί.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ πέρυσι τέτοια εποχή, στις 12 Αυγούστου 2018, είχε πάλι ξεσπάσει φωτιά κοντά στο Κοντοδεσπότι, πολύ κοντά στην φετινή εστία της φωτιάς, και είχε συλληφθεί ένας 32χρονος άνδρας ως υπεύθυνος για εννιά δασικές πυρκαγιές το διάστημα από 2 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου. Καταδικάστηκε για έναν εμπρησμό, ενώ ανέφερε ότι το έκανε επειδή τον κορόιδευαν συγχωριανοί του και η σερβιτόρα του καφενείου του χωριού.

Συλλήψεις για εμπρησμούς σε Καλαμάτα και Ηλεία

Ένας 52χρονος συνελήφθη σήμερα και κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση για διαδοχικές εστίες πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην Παλαιά Εθνική Οδό Καλαμάτας – Τριπόλεως και σε ξερά χόρτα σε πρανές της Παλαιάς Εθνικής Οδού Τσακώνας – Καλού Νερού, του δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Η προσαγωγή του φερόμενου ως δράστη πραγματοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. και εν συνεχεία, η σύλληψή του από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας.

Οι αρχές πραγματοποίησαν μία ακόμη σύλληψη για εμπρησμό. Χθες συνελήφθη 58χρονος ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, για την πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Παλαιοβαρβάσαινα του δήμου Πύργου, στην Ηλεία. Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, με την συνδρομή κλιμακίου Κ.Α.Ε.Ε Δυτικής Ελλάδας.

Recommended For You