Ιωάννινα: Έκκληση για αρκουδάκι που περιφέρεται μόνο του – «Παρακαλούμε μην του κάνετε κακό»

Έκκληση για ένα μικρό αρκουδάκι που φέρεται να κυκλοφορεί μόνο του σε περιοχή στα Ιωάννινα, απευθύνουν φιλοζωικά σωματεία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων, εντοπίστηκε μικρό αρκουδάκι στη Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων από κατοίκους, πίσω από τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων στην εθνική οδό, να τριγυρνά μόνο του εδώ και 5 μέρες.

Ο σύλλογος αναφέρει πως το μικρό ζώο πιθανόν να χάθηκε από την μητέρα του ή αυτή να μην ζει πια. Παρά τις αναζητήσεις δεν έχει βρεθεί ακόμη, αλλά κάτοικοι της περιοχής συνεχίζουν να το βλέπουν καθημερινά.

Ο σύλλογος αναφέρει πως ενημερώθηκε το Δασαρχείο για το περιστατικό και πως το αναζητούν.

«Για οποιαδήποτε πληροφορία ή αν το δείτε να επικοινωνήσετε με το Δασαρχείο ή μαζί στο 6956542022. Σε επικοινωνία μας με κατοίκους της περιοχής, κάποιοι μας εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους που έμαθαν πως υπάρχουν άνθρωποι που το ψάχνουν με τις καραμπίνες. Παρακαλούμε μην κάνετε κακό στο αρκουδάκι. Είναι σε επιφυλακή πολλοί εθελοντές, το Δασαρχείο, θα το εντοπίσουμε σύντομα το αρκουδάκι και θα περισυλλεχθεί να το παραλάβουν οι αρμόδιοι φορείς να ζήσει εκεί που πρέπει και όπως πρέπει να ζήσει», καταλήγει η έκκληση

Recommended For You