Πότε πληρώνονται επίδομα παιδιού, ΚΕΑ και επίδομα ενοικίου

Πλησιάζει το τέλος Σεπτεμβρίου και την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν πληρωμές επιδομάτων.

Στις 25-26 Σεπτεμβρίου αναμένεται να πληρωθεί το επίδομα παιδιού.

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου θα πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων του ΚΕΑ, του επιδόματος ενοικίου, της στεγαστικής συνδρομής και του επιδόματος ομογενών.

Το ΚΕΑ ειδικότερα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς και την προπληρωμένη κάρτα των δικαιούχων από τον ΟΠΕΚΑ για τις αιτήσεις που εγκρίθηκαν μέχρι 31 Αυγούστου.

Η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Να σημειωθεί ότι η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Υπενθυμίζουμε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Στις 27 Σεπτεμβρίου αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το επίδομα ενοικίου.

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν εντός Μαρτίου 2019 για τις οποίες διαπιστώθηκε από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ότι εξακολουθούν να πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος, ανανεώθηκαν αυτόματα και εμφανίζονται με την ένδειξη «Η αίτηση έχει ανανεωθεί για ένα επιπλέον εξάμηνο».

Για να εγκριθεί η αίτηση απαιτείται το μισθωτήριο συμβόλαιο να έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι μήνες από τον επόμενο μήνα της υποβολής αίτησης.

Recommended For You