Έξι Μάρτυρες του Ιεχωβά σε φυλάκιση στη Ρωσία για την πίστη τους

Ένα δικαστήριο στο Σαράτοφ καταδίκασε έξι ακόμη Μάρτυρες του Ιεχωβά σε φυλάκιση για την άσκηση της πίστης τους. Πρόκειται για τις πρώτες ποινές φυλάκισης που επιβλήθηκαν από τότε που η Ρωσία επέστρεψε για πρώτη φορά στην κατασταλτική πρακτική της Σοβιετικής Ένωσης απαγγέλλοντας κατηγορίες ενάντια σε αυτή την παγκόσμια πίστη τον Απρίλιο του 2017 και στη συνέχεια φυλακίζοντας τον Dennis Christensen για έξι χρόνια τον Φεβρουάριο του 2019. Εάν οι νέες ποινές διατηρηθούν σε επίπεδο προσφυγών σηματοδοτούν μια ανησυχητική νέα κλιμάκωση των θρησκευτικών διώξεων, με περισσότερες φυλακίσεις πιθανές, τόσο στη Ρωσία όσο και στην κατεχόμενη Κριμαία. {Google Translate}

Οι έξι άνδρες είναι όλοι από το Σαρατόφ. Στις 19 Σεπτεμβρίου, ο δικαστής Ντμίτρι Λάριν από το περιφερειακό δικαστήριο του Λάινσκι του Σαρατόφ καταδίκασε τους Κωνσταντίνο Μπεζέννοφ και Αλεξέι Μπουντεντσούκ σε φυλάκιση τριών ετών και μισού. Felix Makhammadiev σε τρία χρόνια? Ρωμαϊκό Gridasov, Gennady Γερμανίας, και Alexei Miretsky σε δύο χρόνια. Απαγορεύτηκαν επίσης να κατέχουν ηγετικές θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς για περίοδο 5 ετών και περιορισμό της ελευθερίας για ένα έτος. Τρεις από τους άνδρες (Bazhenov, Budenchuk και Makhammadiev) είχαν περάσει σχεδόν ένα χρόνο σε κράτηση μετά τις αρχικές ένοπλες αναζητήσεις στις 12 Ιουνίου 2018. 12 Ιουνίου 2018 και όλοι συνελήφθησαν στην αίθουσα του δικαστηρίου. Και οι έξι από τους άντρες έχουν οικογένειες, ενώ τα δύο παιδιά του Budenchuk εξακολουθούν να φοιτούν στο σχολείο, ενώ οι Μάρτυρες του Ιεχωβά εκδίδουν εκθέσεις αξιωματούχων πληροφόρησης. {Google Translate}

Οι κατηγορίες εδώ και σε όλες σχεδόν τις διώξεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά βρίσκονταν στο μέρος 1 του άρθρου 282 του ποινικού κώδικα της Ρωσίας, το οποίο διώκεται για κάτι που ονομάζεται «οργάνωση των δραστηριοτήτων μιας εξτρεμιστικής οργάνωσης». Το πραγματικά συγκλονιστικό μέρος αυτών των διώξεων είναι ότι δεν απαιτείται έγκλημα για να δοθεί ποινή φυλάκισης σε ένα άτομο. Μετά την απόφαση του ρωσικού Ανωτάτου Δικαστηρίου της 20ής Απριλίου 2017, η οποία απαγόρευε μια παγκόσμια πίστη ως δήθεν «εξτρεμιστική», η δίωξη πρέπει μόνο να αποδείξει ότι ο εναγόμενος είναι μάρτυρας του Ιεχωβά, κάτι που δεν αμφισβητείται από κανέναν. Η Ρωσία ποτέ δεν παρείχε καμία λογική εξήγηση για την έκκληση του εξτρεμιστή των Μάρτυρες του Ιεχωβά, ούτε βρήκε κανένα στοιχείο συμπεριφοράς που θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο για το κοινό.

Τέτοιες βαθιά λανθασμένες διώξεις είχαν ήδη ασκηθεί εδώ και πολύ καιρό εναντίον μουσουλμάνων, ιδιαίτερα κατά των Τάρκων της Κριμαίας στην κατεχόμενη Κριμαία. Οι ομοιότητες δεν περιορίζονται απλώς στο γεγονός ότι και οι δύο απαγορεύσεις (στον ειρηνικό παν-ισλαμικό οργανισμό Hizb ut-Tahrir και στους Μάρτυρες του Ιεχωβά βασίζονται αποκλειστικά σε αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όχι σε καμιά διαπραχθείσα αξιόποινη πράξη. τις αδικαιολόγητα βίαιες ένοπλες επιχειρήσεις, τους επιθετικούς «ειδικούς» και τους ύποπτους «μυστικούς μάρτυρες»,

Οι «εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων» που παρατηρήθηκαν μέχρι τώρα είναι εξίσου αμφισβητήσιμες με εκείνες στις υποθέσεις Hizb ut-Tahrir. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας σχετικά με την απαγόρευση της Αγίας Γραφής και πολλών θρησκευτικών δημοσιεύσεων, παρουσιάστηκε μια ολοκληρωμένη γλωσσολογική και θρησκευτική εγκληματολογική αξιολόγηση. Αυτό είχε παραχθεί με τη βοήθεια «εμπειρογνωμόνων» του Κέντρου Αξιολόγησης Κοινωνικο-Πολιτιστικών Εμπειρογνωμόνων, των οποίων οι «εμπειρογνώμονες» έδωσαν επίσης «εκτιμήσεις» στηρίζοντας τη δίωξη στις πολιτικά παρακινημένες διώξεις του ιστορικού Γιούρι Ντμίτριεφ και του Pussy Riot.

Αυτές οι εκτιμήσεις και οι απαγορεύσεις των θρησκευτικών δημοσιεύσεων πριν από την απαγόρευση των Μαρτύρων του Ιεχωβά ως πίστης βασίστηκαν αποκλειστικά στον ισχυρισμό ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά υποκινούν θρησκευτική εχθρότητα και δυσφημούν άλλες θρησκείες λόγω της πεποίθησής τους ότι η πίστη τους είναι η σωστή. Μία από τις «εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων» που χρησιμοποιήθηκαν για να δικαιολογήσουν την απαγόρευση του Ανωτάτου Δικαστηρίου έδειξε την πεποίθηση ότι η πορεία των Μαρτύρων τους κάνει τους επιλεγμένους του Θεού. Όπως επεσήμανε το Κέντρο Μνημείων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αυτό είναι ουσιαστικά ένα χαρακτηριστικό όλων των θρησκευτικών θρησκειών.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα , το ρωσικό κράτος χρησιμοποιεί επίσης την απαγόρευση ως πρόσχημα για τη λεηλασία και την οικειοποίηση των τόπων λατρείας του Μάρτυρα του Ιεχωβά.

Στην κατεχόμενη Κριμαία, είναι γνωστή η περίπτωση ενός νεαρού πιστού, ο οποίος είχε κληθεί να παράσχει «απόδειξη αλλαγής της πίστης» για να είναι επιλέξιμος για εναλλακτική πολιτική υπηρεσία. Αυτό είναι πέρα ​​από τη σοβαρή παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου από τη Ρωσία, με τη συμμετοχή νεαρών ανδρών σε παράνομα κατεχόμενη ουκρανική επικράτεια.

Η χρήση «μυστικών μαρτύρων» στην περίπτωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά είναι ιδιαίτερα προσβλητική δεδομένου ότι είναι καθήκον κάθε πιστού του να διαδίδει νέα για την πίστη του σε άλλους. Αυτό είναι τώρα ένα πολύ επικίνδυνο πράγμα που μπορείς να κάνεις, αφού μπορείς να μοιράσεις τις πεποιθήσεις σου με εισβολείς FSB, πιθανότατα οπλισμένοι με μαγνητόφωνα.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αναφέρουν ότι, από τις 19 Σεπτεμβρίου 2019, 251 μάρτυρες του Ιεχωβά αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη. 41 βρίσκονται σε κράτηση ή φυλακίζονται, ενώ άλλα 23 βρίσκονται υπό κατ ‘οίκον περιορισμό.

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

Recommended For You