Ισχυρός σεισμός 6,8R χτυπά την κεντρική Χιλή

Ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,8 χτύπησε από την ακτή της κεντρικής Χιλής, με δόνηση που έγινε αισθητή  αρκετά μακριά όσο το Concepción και η πρωτεύουσα Σαντιάγο, ‘όπως λένε σεισμολόγοι και κάτοικοι λένε. Δεν έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για το τσουνάμι.

Ο σεισμός, ο οποίος χτύπησε στις 12:57 τοπική ώρα την Κυριακή, με επίκεντρο στον Ειρηνικό Ωκεανό, περίπου 65 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Constitución στην επαρχία Talca ή 146 χιλιόμετρα βόρεια του Concepción.

Η Αμερικανική Γεωλογική Έρευνα (USGS) δήλωσε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,8, από μια αρχική εκτίμηση 7,2, ενώ η σεισμολογική υπηρεσία της Χιλής αναθεώρησε το μέγεθος στα 6,6. Ο σεισμός έγινε σε βάθος μόλις 16 χιλιομέτρων (10 μίλια).

“Με βάση όλα τα διαθέσιμα δεδομένα, δεν υπάρχει καμία απειλή τσουνάμι από αυτόν τον σεισμό”, ανέφερε το Ειρηνικό Κέντρο Τσουνάμι σε ανακοίνωση του.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε ολόκληρη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των Concepción, Chillán, Rancagua, Santiago, Valparaíso και Los Ángeles. “Ήταν ένας ισχυρός σεισμός”, δήλωσε στο EMSC ένας κάτοικος στο Constitución.

Δεν υπήρχαν άμεσες αναφορές σοβαρών ζημιών ή θανάτων

Recommended For You