Ντονγκ Χο Χαν: Ο τυφλός αθλητής από την Κορέα που τερμάτισε στον Μαραθώνιο χωρίς συνοδό

Με τη χρήση της τεχνολογίας ο τυφλός αθλητής από την Κορέα τερμάτισε στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Την γραμμή του τερματισμού στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας πέρασε ο Ντονγκ Χο Χαν, ένας τυφλός αθλητής από την Κορέα που έτρεξε τη διαδρομή χωρίς συνοδό – αθλητή.

Σύμφωνα με τα κορεατικά Μέσα, ο Ντονγκ Χο Χαν, που έχασε την όρασή του ενώ ήταν φοιτητής, έγινε αθλητής και μάλιστα έχει εκπροσωπήσει την χώρα του σε μεγάλες αθλητικές διαδηλώσεις όπως οι Παραολυμπιακοί στο Ρίο το 2016. Ο 33χρονος ασχολείται με την ποδηλασία και το τρίαθλο. Φέτος, στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο 33χρονος αθλητής έτρεξε χωρίς τον συνοδό – αθλητή, που ενημερώνει τον δρομέα για τις κατευθύνσεις και τα πιθανά εμπόδια, χάρη σε ένα ειδικό σύστημα γυαλιών.

Εξοπλισμένος με μια συσκευή την οποία φορά όπως τα γυαλιά του και συνδεδεμένη με κάμερες υψηλής ανάλυσης, αλλά και GPS λαμβάνει κωδικοποιημένες πληροφορίες σε σχεδόν πραγματικό χρόνο που αφορούν στη διαδρομή, τα εμπόδια που υπάρχουν μπροστά του, το οδόστρωμα και τους αθλητές που τον περιβάλλουν. Με αυτόν τον τρόπο ο Ντονγκ Χο Χαν σημείωσε μια διπλή πρωτιά στην Αθήνα. Έτρεξε τον πρώτο του Μαραθώνιο χωρίς συνοδεία καθώς για χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Ο Ντονγκ Χο Χαν τερμάτισε με χρόνο 4.27.38 καταχειροκροτούμενος στο Καλλιμάρμαρο ενώ οι συνεργάτες του δήλωσαν μετά το πέρας της διαδρομής: «Επιλέξαμε τον Μαραθώνιο της Αθήνα επειδή είναι ένας διάσημος αγώνας και μια σκληρή διαδρομή. Οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικά καλές για εμάς. Είμαστε ευχαριστημένοι».

https://www.lifo.gr/

Recommended For You