Συνδρομή της Ελλάδας στην Αλβανία με ομάδες έρευνας και διάσωσης από την ΕΜΑΚ

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της χώρας μας, σε αίτημα της κυβέρνησης της Αλβανίας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την αποστολή βοήθειας προς αντιμετώπιση των συνεπειών από σεισμό μεγέθους 6,4 R που έπληξε χώρα.

Ειδικότερα, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και σε άμεση συνεννόηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδηαναχώρησαν σήμερα 2 ομάδες έρευνας και διάσωσης του Πυροσβεστικού Σώματος.

Συγκεκριμένα τις αλβανικές Αρχές θα συνδράμει η 1η ΕΜΑΚ (με έδρα την Ελευσίνα) αποτελούμενη από 27 άτομα και η 5η ΕΜΑΚ (με έδρα τα Γιάννενα) με 15 άτομα. Σημειώνεται ότι η ομάδα από την 1η ΕΜΑΚ μεταβαίνει στην Αλβανία με δύο διασωστικούς σκύλους, ειδικό εξοπλισμό και αεροσκάφος της Πολεμική Αεροπορίας C-130, ενώ η ομάδα από τα Ιωάννινα μεταβαίνει με ειδικά πυροσβεστικά οχήματα.

Ο Πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, επισκέφθηκε τα στελέχη της Ειδικής Μονάδας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, συνομίλησε μαζί τους πριν την αναχώρησή τους για την Αλβανία και τους ευχήθηκε καλή δύναμη στην αποστολή τους.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας απέστειλε επιστολή συμπαράστασης προς τον ομόλογό του και εξέφρασε την πρόθεση της χώρας μας να παρέχει επιπλέον βοήθεια με κάθε τρόπο σύμφωνα με τις ανάγκες των Αλβανικών Αρχών.

Recommended For You