Επιλογή των Σημαντικότερων Ειδήσεων από τις Μεγαλύτερες Είδησεογραφικές Σελίδες της Ελλάδας και του Κόσμου

Ντιέγκο, η χελώνα με την αχαλίνωτη σεξουαλική ζωή που έσωσε το είδος της από εξαφάνιση – Bno.Gr :


Ντιέγκο, η χελώνα με την αχαλίνωτη σεξουαλική ζωή που έσωσε το είδος της από εξαφάνιση

Μια αρσενική χελώνα, της οποίας η αχαλίνωτη σεξουαλική ζωή μπορεί να έχει σώσει ολόκληρο το είδος της από την εξαφάνιση, αφήνει πίσω της πια την ζωή του πλεϊμπόι για να επιστρέψει στην άγρια ​​φύση, εφόσον έφερε σε πέρας την αποστολή της.

Η ασταμάτητη λίμπιντο του Ντιέγκο αναγνωρίστηκε ως ένας βασικός λόγος για την επιβίωση των άλλων γιγαντιαίων χελωνών της Εσπανιόλα, ενός νησιού του συμπλέγματος των Γκαλαπάγκος, αφού μεταφέρθηκε εκεί από τον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο στο πλαίσιο ενός προγράμματος αναπαραγωγής.

Οταν ξεκίνησε την προσπάθειά του, υπήρχαν μόνο δύο αρσενικές χελώνες και 12 θηλυκές του είδους του στο νησί.

Ομως ο «γυναικάς» Ντιέγκο έκανε τόσο πολύ σεξ που βοήθησε τον πληθυσμό του να εκτοξευθεί σε περισσότερες από 2.000 χελώνες.

Η υπηρεσία εθνικών πάρκων των Γκαλαπάγκος πιστεύει ότι η αιωνόβια χελώνα είναι ο πατριάρχης σχεδόν του 40% αυτού του πληθυσμού.

Εχοντας επιτελέσει το καθήκον του και με το παραπάνω, πλέον επιστρέφει ελεύθερος στη φύση.

Συνολικά 15 χελώνες συμμετείχαν στο πρόγραμμα αναπαραγωγής για την ενίσχυση του πληθυσμού του νησιού, αλλά κανένας δεν διαδραμάτισε τόσο μεγάλο ρόλο όσο ο Ντιέγκο.

Τα νησιά Γκαλαπάγκος είναι ένας από τους πρωταρχικούς προορισμούς στον κόσμο για την παρατήρηση της άγριας φύσης και τα είχε επισκεφθεί μέχρι και ο Κάρολος Δαρβίνος ενώ ανέπτυσσε τη θεωρία της εξέλιξης. – https://www.huffingtonpost.gr

Recommended For You