Φονική συμπλοκή στη Μενάνδρου: Τον σκότωσαν γιατί δεν πλήρωνε «προστασία» για την πιάτσα πώλησης τσιγάρων

Νεκρός 30χρονος Αφγανός και άλλα δέκα άτομα τραυματίστηκαν – Του επιτέθηκαν τουλάχιστον τριάντα άτομα – Επεσαν και πυροβολισμοί μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας

Αιματηρή συμπλοκή με μαχαίρια και πυροβολισμούς, μεταξύ Αφγανών, σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, στις 12:50 στη συμβολή των οδών Μενάνδρου και Σαπφούς στο κέντρο της Αθήνας. Η συμπλοκή είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 30χρονου Αφγανού, ενώ ένας ακόμα επίσης Αφγανός, είναι σοβαρά τραυματισμένος και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Υπάρχουν και άλλα άτομα που έχουν τραυματιστεί και τα οποία τράπηκαν σε φυγή για να μη συλληφθούν. Σημειώνεται, ότι έως αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει συλλήψεις. Η πρώτη εκτίμηση της αστυνομίας είναι ότι πρόκειται περί ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, περισσότεροι από δέκα κάλυκες, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί, έως αυτή την ώρα, εάν το ένα θύμα έχασε τη ζωή του από όπλο ή από αιχμηρό αντικείμενο.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στους δημοσιογράφους «ήρθαν δυο άτομα και είπαν “θα γίνει μακελειό. Φύγετε από εδω πέρα”. Εμείς δεν δώσαμε σημασία και τελικά έγινε μακελειό».

«30 άτομα ήρθαν με πιστόλια και μαχαίρια και άρχισαν να τους χτυπάνε όλους. Το 30χρονο θύμα που ήταν Αφγανός, πουλούσε τσιγάρα και τον απειλούσαν Πακιστανοί ότι, αν δεν τους δώσει χρήματα, θα τον σκοτώσουν. Άμα θες να πουλήσεις τσιγάρα εδώ πέρα, θα πληρώσεις εμένα. Το παιδί δεν είχε να πληρώσει λεφτά και τον σκότωσαν. Ζητούσαν 2.000 με 3.000 ευρώ τη βδομάδα», αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, 10 άτομα είναι τραυματίες και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας της συμπλοκής αναφέρει ότι «ήρθε μια ομάδα 20 ατόμων και ο ένας έβγαλε πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί. Από το άλλο στενό ήρθαν άλλα 15 άτομα όπου επίσης πυροβολούσαν. Είχαν ρόπαλα, τσεκούρια και μαχαίρια πάνω τους και έγινε μακελειό».

Recommended For You