Νεκρός ο συνιδρυτής των WikiLeaks, Gavin Macfadyen

O διευθυντής και ιδρυτής του ιστοτόπου WikiLeaks και του Κέντρου Ερευνητικής Δημοσιογραφίας Gavin Macfadyen βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 76. Η αιτία του θανάτου του είναι ακόμα άγνωστη.

«Είμαστε σε εξαιρετικά λυπηρή κατάσταση να ανακοινώσουμε το θάνατο του Gavin Macfadyen, Ιδρυτής της CIJ. Το φως του θα μας οδηγεί»,έγραψε στο Twitter το Κέντρο ερευνητικής δημοσιογραφίας.

Καταγραφή3

Ο Macfadyen ήταν ένας πρωτοποριακός δημοσιογράφος και σκηνοθέτης, ο οποίος το 2003 ίδρυσε το Κέντρο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (CIJ), μια οργάνωση που κατάφερε να δώσει στην δημοσιότητα αρκετές μεγάλες ιστορίες και έχει εκπαιδεύσει έναν μεγάλο αριθμό διακεκριμένων δημοσιογράφων.

Καταγραφή4

Ήταν ο μέντορας και στενός φίλος του περίφημου πληροφοριοδότη χάκερ Julian Assange και συν-ιδρυτής του στα WikiLeaks, καθώς και ο διευθυντής των αποκαλύψεων. Αποτίοντας φόρο τιμής, το WikiLeaks ανέβασαν στο λογαριασμό της ομάδας στο Twitter, ότι ο Macfadyen: «τώρα ετοιμάζει τις γροθιές του για τον αγώνα του στην μάχη με το Θεό.»

Καταγραφή5Καταγραφή6

Η αιτία του θανάτου του Macfadyen δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί. Η σύζυγό του Susan, έγραψε ότι είχε πεθάνει από «μια σύντομη αρρώστια», αλλά μετά αυτή η δήλωση κατέβηκε.

Καταγραφή7

Χιλιάδες έδωσαν τα συλλυπητήρια τους, μέσω αναρτήσεων στο twitter, αναφέρει το crashonline.gr. Ακόμη και η οργάνωση ακτιβιστών των «Ανωνύμων» ανέβασαν ανακοίνωση.

Recommended For You