H δράση της μαφίας της Δυτ. Αττικής με τις βίλες και τις “φεράρι”

Ως το σημαντικότερο εγκληματικό δίκτυο στο χώρο των ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, που δρούσε με χαρακτηριστικά οικογενειακής μαφίας, με καθαρά εγκληματικό τρόπο, ίσως και από την δεκαετία του ’90, χαρακτηρίζονται από την ΕΛ.ΑΣ οι δύο μεγάλες οργανώσεις, με τις βίλες, τις «Φεράρι» και την ζωή μεγιστάνων, που εξαρθρώθηκαν στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αστυνομικής επιχείρησης που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στον συγκεκριμένο τομέα.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης, κατά την διάρκεια παρουσίασης των αποτελεσμάτων της επιχείρησης, που έγινε σήμερα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι ειδικοί της Αστυνομίας εκτιμούν ότι μετά το ξήλωμα του εγκληματικού δικτύου, η εγκληματικότητα σε κλοπές και διαρρήξεις θα πέσει κατά 30% για ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν από την εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ, Ιωάννα Ροτζιώκου, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 41 άτομα, ηλικίας 19 έως 66 ετών (38 ελληνικής υποκοότητας, Ρομά στην πλειονότητά τους, ένας υπήκοος Συρίας, μία υπήκοος Αλβανίας και ένας ομογενής από το Καζακστάν), ενώ έχουν ταυτοποιηθεί άλλα 48 άτομα που δεν έχουν συλληφθεί, μεταξύ των οποίων και τρεις αστυνομικοί. Ανάμεσα στους αστυνομικούς είναι και ανώτερος αξιωματικός σε νευραλγικό πόστο της Ασφάλειας, ο οποίος φέρεται ότι τηλεφώνησε σε ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος, λίγο πριν ξεκινήσει η αστυνομική επιχείρηση για να τον ενημερώσει.

Επίσης, με βάση ενδείξεις που προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα, η οποία έχει αρχίσει πριν από περίπου έναν χρόνο, φέρονται ότι εμπλέκονται άλλοι επτά αστυνομικοί. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Παπαζαφείρης, δεν συνελήφθη κανείς από τους τρεις αστυνομικούς που προέκυψαν στοιχεία ότι συνεργάζονταν με την μαφία, καθώς ο εισαγγελέας που ενημερώθηκε, δήλωσε ότι τα αδικήματα δεν εμπίπτουν στην αυτόφωρη διαδικασία. Για τον λόγο αυτό και προκειμένου να διερευνηθεί πόσοι ένστολοι εμπλέκονται τελικά, η δικογραφία για αυτούς διαχωρίστηκε και γίνονται έρευνες από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και γνωστός «μπον βιβέρ» των Αθηνών, με σχέσεις στο χώρο του life style, ο οποίος είχε απασχολήσει τις αρχές το 2013 γιατί είχε πυροβολήσει γυναίκα μοντέλο. Σύμφωνα με την Ασφάλεια, ο συγκεκριμένος ήταν ο βασικός αποδέκτης πανάκριβων ρολογιών και κοσμημάτων, που δεν μπορούσαν να διαθέσουν τα μέλη των ομάδων Ρομά που διέπρατταν τις κλοπές. Ο «μπον βιβέρ» προωθούσε στην αγορά τα κλοπιμαία με την συνεργασία ιδιοκτήτη καταστήματος με μεταχειρισμένα κοσμήματα στο Κολωνάκι.

http://www.amna.gr

Recommended For You