Ο Φίλης “απασφάλισε”: Υποχώρηση Τσίπρα σε “ακροδεξιούς ρασοφόρους”

Βρίθουσα αιχμών ήταν η παράδοση του χαρτοφυλακίου του Νίκου Φίλη στον διάδοχό του Κώστα Γαβρόγλου, για τον οποίο πάντως μίλησε με εξαιρετικά θερμά λόγια.  Ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας – στου οποίου την αποχαιρετιστήρια ομιλία ήταν στραμμένα σήμερα όλα τα βλέμματα- δεν “δυσαρέστησε” όσους ανέμεναν να μιλήσει ευθαρσώς για τους λόγους απομάκρυνσής του από τον θώκο του, για τις επιδόσεις του οποίου, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, είχε βαθμολογήσει προ 1,5 μήνα με “άριστα, είκοσι”.  Ο κ. Φίλης, επιτέθηκε τον κ. Ιερώνυμο, δηλώνοντας ότι το βράδυ της  συνέντευξή του (ΣΚΑΙ) κατά την οποία τον είχε αποκαλέσει “προβληματικό”, εκτελέσθηκε συμβόλαιο πολιτικού του θανάτου και τον εγκάλεσε για την υπαναχώρησή του στην κατασκευή του τεμένους.

Το ρήγμα του με την εκκλησία ωστόσο, φρόντισε να μην επισκιάσει τις αιχμές τις οποίες άφησε εναντίον του πρωθυπουργού για την απόφασή του να τον απομακρύνει από το υπουργείο Παιδείας, εγκαλώντας τον ότι υποχώρησε μπροστά στα αιτήματα “ακροδεξιών ρασοφόρων”. Όπως τόνισε, η αιτία της απομάκρυνσής του θίγει οποιονδήποτε δημοκρατικό πολίτη καθώς αποτελεί “ευθεία πρόκληση προς το πολιτικό σύστημα”.

Ο κ. Φίλης, μάλιστα, φωτίζοντας και το “παρασκήνιο” των τελευταίων ωρών, πριν από την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, ανέφερε πως ο πρωθυπουργός του αντιπρότεινε άλλο υπουργικό θώκο αλλά ο ίδιος δεν καταδέχθηκε να παζαρέψει την “αξιοπρέπειά”, αφήνοντας αιχμές για όσους το έπραξαν ( Ορισμένοι βλέπουν πίσω από την αναφορά του κ. Φίλη τον Π. Σκουρλέτη) Κατά τα λοιπά, ο τέως υπουργός Παιδείας, προειδοποίησε ότι στις μεθοδεύσεις αυτές και τις προκλήσεις της εκκλησίας: “θα αντιταχθούμε με αποφασιστικότητα”.

Recommended For You