ΗΠΑ: Στους 30 νεκρούς ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την πυρκαγιά σε πάρτι

Συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό θυμάτων – Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της τραγωδίας

Τουλάχιστον 30 είναι οι νεκροί σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό έπειτα από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, στην οποία είχε διοργανωθεί πάρτι. Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων που υπολογίζονται ακόμα και στους 40 αναμένεται να διαρκέσουν περισσότερο από δύο ημέρες καθώς οι συνθήκες στο κτίριο που επλήγη από τη φωτιά δεν είναι ευνοϊκές για τους πυροσβέστες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους αστυνομικούς το 80% του κτιρίου πρέπει ακόμα να ερευνηθεί, με εκπρόσωπο της αστυνομίας της κομητείας Αλαμέντα να δηλώνει πως ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί και να επισημαίνει πως από τις σορούς πολλές είναι ακόμα εκείνες που δεν έχουν αναγνωριστεί. Μέλη των σωστικών συνεργείων που βρέθηκαν εντός του κτιρίου έκαναν λόγο για «φρικτές σκηνές καταστροφής», εξηγώντας πως πολλοί από τους θαμώνες δεν κατάφεραν να βγουν εκτός κτιρίου όταν ξέσπασε η πυρκαγιά.

Προς το παρόν άγνωστα παραμένουν τα αίτια της τραγωδίας, με την αστυνομία της κομητείας Αλαμέντα να αποκλείει τον εμπρησμό. Πάντως, σύμφωνα με δημοτικές αρχές σημειώθηκαν τρεις παραβιάσεις μέσα σε ένα χρόνο, εκ των οποίων και η μετατροπή του προαύλιου χώρου σε αυτοσχέδιο χώρο ανακύκλωσης.

Recommended For You