Νεκρός ο Ρώσος πρεσβευτής

Πρόκειται για τον Andrei Karlov ο οποίος όπως μεταδίδει η Hurriyet πυροβολήθηκε έξω από έκθεση τέχνης την οποία επισκεπτόταν στην Τουρκική πρωτεύουσα Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πρέσβης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της πόλης Ο κ. Karlov εκπροσωπεί τη Ρωσία στην Τουρκία από το 2013. Το CNN Turk μεταδίδει πως από την επίθεση υπάρχουν και άλλοι τραυματίες.

Την επίθεση επιβεβαιώνει και η Ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα, ενώ το τηελοπτικό δίκτυο NTV σημειώνει πως υπάρχουν τουλάχιστον τρεις ακόμη τραυματίες από την επίθεση Υπάρχουν πληροφορίες πως ο ένοπλος που πυροβόλησε τον πρέσβη βρίσκεται ακόμη εντός του κτιρίου Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις την αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής Νεότερες πληροφορίες από τα τουρκικά μέσα αναφέρουν πως ο Andrei Karlov φέρει τραύμα στην πλάτη.

Σημειώνεται πως αυτόπτες μάρτυρες από το σημείο αναφέρουν πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν πυροβολισμοί στο κτίριο της έκθεσης. Το CNN μεταδίδει επικαλούμενο πηγές από την τουρκική αστυνομία πως ο ένοπλος λίγο πριν την επίθεση στον Ρώσο πρέσβη φώναξε σύνθημα για το Χαλέπι.

Τούρκος δημοσιογράφος της Hurriyet ο οποίος βρισκόταν εντός του κτιρίου κατά τη διάρκεια του συμβάντος αναφέρει πως ο ένοπλος αρχικά πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα προκειμένου να προκαλέσει πανικό στην αίθουσα και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο του και πυροβόλησε τον Ρώσο πρέσβη. Ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Süleyman Soylu βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο σημείο της επίθεσης.

Η επίθεση έρχεται μία μόλις ημέρα πριν από την επίσημη επίσκεψη του τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Μόσχα, στην οποία θα είχε συναντήσεις για το Συριακό ζήτημα με τον Ρώσο και τον Ιρανό ομόλογό του. Νεκρός είναι σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ο δράστης της επίθεσης. Ο δράστης έπεσε νεκρός μετά την ανταλλαγή πυρών με τις τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις όπως μεταδίδει το πρακτορείο.

Recommended For You