Σείεται η Γη στην Ιταλία: Τρεις σεισμοί, 5,7 Ρίχτερ ο μεγαλύτερος

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο σημειώθηκε στην κεντρική Ιταλία, μόλις μία ώρα μετά τη δόνηση των 5,4 Ρίχτερ κι έναν μετασεισμό 3,2 Ρίχτερ. Η δόνηση των 5,7 Ρίχτερ, είχε εστιακό βάθος 40χλμ, ενώ η πρώτη, των 5,4 Ρίχτερ είχε εστιακό βάθος μόλις 10 χλμ.

Το επίκεντρο βρισκόταν σε απόσταση περίπου 110 χλμ. χιλιομέτρων βόρεια της Ρώμης (30 χλμ. νότιοδυτικά της πόλης ‘Ασκολι Πιτσένο) Οι σεισμικές δόνησεις είχαν επίκεντρο στην κεντρική Ιταλία κι έγινα ιδιαίτερα αισθητές στην Ρώμη. Μετά από την δεύτερη δόνηση εκκενώθηκε το μετρό της Ρώμης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές.

Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,3 Ρίχτερ, ενώ ακολούθησε μετασεισμός εντάσεως 3,2 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται κοντά στην περιοχή Αματρίτσε, όπου τον περασμένο Αύγουστο έχασαν τις ζωές τους περίπου 250 άνθρωποι από το σεισμό των 6,2 Ρίχτερ. Τις ημέρες αυτές, οι σεισμόπληκτες περιοχές των περιφερειών Ούμπρια, Μάρκε και Λάτσιο δοκιμάζονται από την σφοδρή κακοκαιρία και τις χιονοπτώσεις και πολλά μικρά χωριά έχουν αποκλεισθεί.

Recommended For You