Σκλαβενίτης: Σε τρεις δόσεις η τροφοδοσία της Μαρινόπουλος

Η ώρα της αλήθειας, για τη Σκλαβενίτης και την αγορά, έφθασε. Από σήμερα το δίκτυο καταστημάτων της Μαρινόπουλος θα λειτουργεί υπό την εταιρεία Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη, θυγατρική της Σκλαβενίτης.

Στο πλαίσιο αυτό χθες τα καταστήματα του δικτύου της Μαρινόπουλος παρέμειναν κλειστά προκειμένου να γίνουν οι αλλαγές στις ταμειακές μηχανές με βάση το νέο ΑΦΜ, ενώ ήδη σε ορισμένα καταστήματα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ανακαίνισης.

Σε ότι αφορά την τροφοδοσία του δικτύου, το οποίο υπολειτουργούσε το τελευταίο δεκάμηνο, θα γίνει σε τρεις δόσεις, αρχής γενομένης από σήμερα ενώ οι επόμενες ημερομηνίες που έχουν δοθεί είναι 8 και 15 Μαρτίου. Την ίδια ώρα στην τελική ευθεία βρίσκεται και η υπογραφή των δανειακών συμβάσεων με τις Τράπεζες για τη χρηματοδότηση ύψους 352 εκατ. ευρώ, κεφάλαια τα οποία θα κατευθυνθούν για την πληρωμή των οφειλών της Μαρινόπουλος προς τους πιστωτές της.

Βέβαια, το “κλειδί” για την επιτυχία ή μη του όλου εγχειρήματος, όπως είχε γράψει από την πρώτη στιγμή το Capital.gr, είναι η επιστροφή των καταναλωτών και πόσο γρήγορα η Σκλαβενίτης θα μπορέσει να καλύψει το χαμένο έδαφος και να γυρίσει ένα δίκτυο το οποίο επί της ουσίας έχει εξαφανισθεί από τον χάρτη.

Και όλα αυτά σε μια αγορά η οποία συνεχίζει να δέχεται ασφυκτικές πιέσεις, (μόνο το 2016 χάθηκε μισό δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ τον Ιανουάριο του 2017 κατεγράφη πτώση 9,9% στις πωλήσεις ειδών διατροφής στα σούπερ μάρκετ), και με έναν ανταγωνισμό ο οποίος δεν είναι διατεθειμένος να απολέσει ότι έχει κερδίσει τον τελευταίο χρόνο.

Για τη Σκλαβενίτης η απόκτηση του δικτύου της Μαρινόπουλος αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο επιχειρηματικό της στοίχημα, αφού είναι το βήμα για να αποκτήσει πανελλαδική παρουσία. Μέσω του συγκεκριμένου deal η Σκλαβενίτης, το δίκτυο της οποίας εν έτη 2012 αριθμούσε μόλις 86 καταστήματα, αποκτά πανελλαδική παρουσία με ένα δίκτυο καταστημάτων άνω των 525 σημείων και διαπραγματευτική δύναμη, αν όλα πάνε με βάση το business plan, που την καθιστά Νο 1 λιανέμπορο της χώρας.

Σημειώνεται πως το Επιχειρηματικό Σχέδιο της Σκλαβενίτης για την επόμενη ημέρα της Μαρινόπουλος, προβλέπει θετική λειτουργική κερδοφορία σε όρους ΚΠΦΤΑ από το δεύτερο έτος μετά την ημερομηνία επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, καθαρή κερδοφορία από το τέταρτο έτος, πωλήσεις 1,03 δις. ευρώ από το πρώτο έτος και επενδύσεις 133 εκατ. ευρώ.

Recommended For You