Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά Εφεσιβάλλουν την Άδικη Απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ρωσίας

Στις 19 Μαΐου 2017, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Ρωσία άσκησαν έφεση κατά της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου, η οποία ουσιαστικά έθεσε υπό απαγόρευση τη λατρεία τους. H εκδίκαση της έφεσης έχει προγραμματιστεί για τις 17 Ιουλίου. Η απόφαση με ημερομηνία 20 Απριλίου, την οποία ανακοίνωσε ο Δικαστής Γιούρι Ιβανένκο, τερμάτισε όλες τις δραστηριότητες των σωματείων των Μαρτύρων σε όλη τη χώρα. Το τριμελές Τμήμα Εφέσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου θα εκδώσει την απόφασή του σε 90 μέρες, αφού λάβει όλα τα απαραίτητα έγγραφα από τον Δικαστή Ιβανένκο.

Με την έφεση οι Μάρτυρες ζητούν πλήρη ακύρωση της απόφασης. Τονίζουν ότι η απόφαση δεν βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν είναι ένοχοι κανενός είδους εξτρεμιστικής δράσης. Υπογραμμίζουν επίσης ότι οι κατηγορίες που οδήγησαν το Ανώτατο Δικαστήριο στην απόφασή του είναι ίδιες με αυτές που είχαν χρησιμοποιήσει οι αρχές κατά τη Σοβιετική περίοδο για τον διωγμό των Μαρτύρων, οι οποίοι αργότερα έλαβαν πιστοποιητικά αποκατάστασης και απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες. Επιπλέον, τονίζουν ότι η απόφαση συγκρούεται με τις εγγυήσεις της θρησκευτικής ελευθερίας που ενυπάρχουν στο Σύνταγμα της Ρωσίας και στις διεθνείς δεσμεύσεις της.

Η απόφαση επηρεάζει ήδη τους Μάρτυρες με τρόπους που θυμίζουν την καταπίεση την οποία είχαν βιώσει υπό το κομμουνιστικό καθεστώς. Όργανα του νόμου διώκουν ποινικά Μάρτυρες για «εξτρεμιστική δράση», εργοδότες απέλυσαν Μάρτυρες, καθηγητές εκφόβισαν Μάρτυρες μαθητές μπροστά σε συμμαθητές τους και προκατειλημμένα άτομα έκαναν βανδαλισμούς σε Αίθουσες Βασιλείας και πυρπόλησαν δύο σπίτια Μαρτύρων, τα οποία κάηκαν ολοσχερώς.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά παγκόσμια ελπίζουν ότι το Τμήμα Εφέσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ρωσίας θα αντιληφθεί πόσο άδικη είναι αυτή η απόφαση και θα την ακυρώσει, προστατεύοντας έτσι τη θρησκευτική ελευθερία και την ασφάλεια των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία.

πηγή

Recommended For You