23χρονος Ρομά: ‘Δεν το έκανα εγώ’

Αρνείται τις κατηγορίες ο 23χρονος που συνελήφθη για άσκοπους πυροβολισμούς στο Μενίδι, μετά το θάνατο του 10χρονου μαθητή. Τι δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ρομά. Φωτογραφίες και βίντεο από τα καμμένα σπίτια

“Δεν το έκανα εγώ” είπε στις πρώτες του δηλώσεις επιστρέφοντας στο Μενίδι ο ΔΚ, ο Ρομά που αφέθηκε ελεύθερος σήμερα το μεσημέρι. Όπως είπε, εκείνο το βράδυ ο ίδιος πυροβόλησε στον αέρα με μια καραμπίνα την οποία παρέδωσε στην αστυνομία ώστε να αποδειχθεί πως δεν ήταν το επίμαχο όπλο.

Ο Ευθύμης Δημητρίου, επίτιμος Πρόεδρος της συνομοσπονδίας Ρομά δήλωσε στους δημοσιογράφους, πως πρέπει να βρεθεί ο ένοχος και παράλληλα η πολιτεία πρέπει, να επέμβει για να λυθεί το πρόβλημα της εγκληματικότητας στην περιοχή.

Οι δηλώσεις του 23χρονου που αφέθηκε ελεύθερος έγιναν έξω από το σπίτι που έχει καεί ολοσχερώς από τις χθεσινές επιθέσεις.

Όπως δήλωσε η ιδιοκτήτρια του, χθες έλειπε όλη η οικογένεια. “Εγώ τι φταίω; Με τη μάνα που έχασε το παιδί της εγώ είμαι μαζί. Μου κατέστρεψαν το σπίτι” δήλωσε.

Νωρίτερα, στη συμβολή των οδών Μόρνου και Μποσδα, συγκεντρώθηκαν περίπου 50 με 100 Ρομά. Στο σημείο άπλωσαν ένα μεγάλο πανό, στο οποίο αναγραφόταν: “δεν είμαστε δολοφόνοι, θέλουμε δικαιοσύνη, να βρεθεί ο φονιάς”.

Μιλώντας στο News24/7 ο Αχιλλέας Στρατής, ένας από τους Ρομά που βρέθηκε στο σημείο, συλλυπήθηκε την οικογένεια του 10χρονου και είπε, πως δεν γίνεται να τους καίνε τα σπίτια. “Να βρεθεί ο δολοφόνος. Εδώ μένουν οικογένειες με μωρά παιδιά. Δεν είναι λύση να μας καίνε τα σπίτια. Ζητάμε από την αυτοδιοίκηση να λύσει το πρόβλημα. Εμείς καταδικάζουμε το γεγονός. Δεν είμαστε δολοφόνοι”.

Recommended For You