Ενοπλος άνοιξε πυρ σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης

Σε συναγερμό τέθηκαν σήμερα οι Αρχές στη Νέα Υόρκη μετά την εισβολή ενόπλου στο νοσοκομείο Lebanon στην περιοχή του Μπρονξ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας – που πιθανόν είναι πρώην εργαζόμενος στο νοσοκομείο – εισέβαλε στο κτίριο γύρω στις 3 το μεσημέρι (τοπική ώρα) ντυμένος με τη λευκή στολή του γιατρού και άνοιξε πυρ με ένα τουφέκι.

Όπως δήλωσε μιας πηγή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης στους New York Times, έξι τουλάχιστον άτομα τραυματίστηκαν, τρία από αυτά γιατροί. Ο ένας από αυτούς δέχεται τις πρώτες βοήθειες εντός του κτιρίου ενώ η κατάσταση των άλλων πέντε παραμένει άγνωστη.

Από την άλλη μεριά, μια ανώνυμη πηγή από την αστυνομία έκανε λόγο για περισσότερους τραυματίες.

Όπως μετέδωσαν πριν λίγη ώρα τα αμερικανικά ΜΜΕ, και επιβεβαίωσε στο Associated Press εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών λίγη ώρα μετά την επίθεση.

Αφού άνοιξε πυρ εναντίον των θυμάτων του, που βρίσκονταν στον 16ο ή 17ο όροφο, ταμπουρώθηκε σε έναν θάλαμο, απ’ όπου τον ξετρύπωσαν οι Αρχές, προκαλώντας έκρηξη.

Υπάρχουν κάποιες αναφορές στα ΜΜΕ που κάνουν λόγο για μικρή φωτιά και καπνό στο 16ο όροφο, ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Recommended For You