22.000 άτομα συμφώνησαν να καθαρίσουν τουαλέτες για δωρεάν Wi-Fi

Πόσο “απεγνωσμένος” είσαι για δωρεάν Wi-Fi σε εξωτερικούς χώρους; Πόσο συχνά διαβάζεις προσεκτικά τους όρους παροχής μίας υπηρεσίας, πριν τους αποδεχθείς σε μία σελίδα;

Η Purple, μία βρετανική εταιρεία, έκανε ένα ενδιαφέρον πείραμα, που αποδεικνύει ότι ο κόσμος δε διαβάζει καν τους όρους και τις προϋποθέσεις, πριν κάνει agree σε κάτι. Πόσο “επικίνδυνο” μπορεί να είναι αυτό; Διαβάστε παρακάτω:

wi-fi

Η εταιρεία, η οποία να σημειώσουμε ότι παρέχει δωρεάν Wi-Fi hotspots σε καταστήματα όπως τα Legoland, Outback Steakhouse και Pizza Express, προσέθεσε “κρυφά” μία παράγραφο στους όρους χρήσης της, που ζητούσε από όσους χρησιμοποιούν το Wi-Fi της να συμφωνήσουν να πάρουν μέρος σε 1.000 ώρες κοινωφελούς εργασίας (!), κατά την κρίση της Purple. Τα καθήκοντα τους, μεταξύ άλλων, ήταν το να καθαρίσουν τοπικά πάρκα από ακαθαρσίες ζώων, να αποφράξουν αποχετεύσεις με τα χέρια, να καθαρίσουν τουαλέτες σε τοπικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις, ακόμη και να απομακρύνουν τσίχλες από πεζοδρόμια!

Όπως αποδείχθηκε, περισσότερα από 22.000 άτομα συμφώνησαν να εκτελέσουν αυτές τις 1.000 ώρες καθηκόντων, χωρίς καν να το αντιληφθούν!

Φυσικά, πρόκειται για ένα πείραμα, έτσι η Purple δε θα τους ζητήσει να τηρήσουν αυτά στα οποία συμφώνησαν, όμως δείχνει πόσο “απρόσεκτος” είναι ο κόσμος όταν κάνει agree σε κάτι. Η εταιρεία μάλιστα υποσχέθηκε ένα βραβείο σε όποιον τους επισήμανε τη “ρήτρα” και βρέθηκεμόνο ένας να το κάνει. Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Recommended For You