Το Facebook τερματίζει πείραμα τεχνητής νοημοσύνης, όταν ρομπότ επικοινωνούν σε δική τους γλώσσα

To Facebook εγκατέλειψε ένα πείραμα, όταν δυο ρομπότ-προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης άρχισαν να επικοινωνούν μεταξύ τους σε μια παράξενη γλώσσα που μόνο εκείνα καταλάβαιναν, σύμφωνα με την Independent.

Τα δυο ρομπότ έκαναν τη δική τους παραλλαγή στα αγγλικά, επειδή τους διευκόλυνε στη δουλειά, αλλά παρέμεινε μυστήριο στους υπεύθυνους του πειράματος που τα φρόντιζαν.

Οι περίεργες συνομιλίες ξεκίνησαν όταν το Facebook ζήτησε από τα δυο ρομπότ να προσπαθήσουν να διαπραγματευτούν μεταξύ τους, επιχειρώντας να ανταλλάξουν καπέλα, μπάλες και βιβλία, στο καθένα από τα οποία είχε δοθεί κάποιο χρηματικό ποσό προς αγορά. Σύντομα, το πείραμα απέτυχε καθώς τα ρομπότ χρησιμοποίησαν τη δική τους γλώσσα. Στόχος της σειράς από πειράματα ήταν εκτός από τη διαπραγμάτευση και η βελτίωση του αντιπραγματισμού, με την πάροδο του χρόνου. Όμως δεν τους είπαν να χρησιμοποιήσουν κατανοητές προτάσεις στα αγγλικά, έχοντας ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του δικού τους κώδικα επικοινωνίας, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Οι συνομιλίες δεν είναι χρήσιμες για τον σκοπό του πειράματος. Ο τρόπος με τον οποίο τα ρομπότ τονίζουν τον εαυτό τους σε πρώτο πρόσωπο, φαίνεται σαν να υπήρχε βλάβη στο σύστημα. Παρόλα αυτά, κάποιες διαπραγματεύσεις αποδείχθηκαν επιτυχημένες.

Recommended For You