ΗΠΑ: Σε κατάσταση συναγερμού η Βιρτζίνια εξαιτίας συγκρούσεων σε φασιστική οργάνωση, δύο τραυματίες

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται  η πολιτεία των ΗΠΑ, Βιρτζίνια ενόψει της φασιστικής συγκέντρωσης στο Charlottesville, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της περιοχής, ενώ δύο άνθρωποιέχουν ήδη τραυματιστεί σοβαρά, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η υγεία τους, σε συγκρούσεις κατά τη διάρκεια φασιστικής συγκέντρωσης στο Charlottesville της Βιρτζίνια,

Την πληροφορία μετέδωσε πριν από λίγο το CNN, επικαλούμενο ανάρτηση στο Twitter στον επίσημο λογαριασμό της πόλης.

Εκατοντάδες αναμένεται να διαδηλώσουν στο πλευρό του κινήματος “Ενώστε τη Δεξιά” κατά των σχεδίων να αφαιρεθεί το μνημείο του στρατηγού Gen Robert E Lee από το Charlottesville, οποίος υπηρέτησε κατά τη διάρκεια του αμερικανικού εμφυλίου (1861-1865) και ήταν υπέρ της δουλείας μεταδίδει το βρετανικό BBC.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ ομάδων της ακροδεξιάς και διαδηλωτών που τάσσονταν κατά της συγκέντρωσης και είχαν επίσης συγκεντρωθεί στη πόλη. Τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι όσοι προσπάθησαν να διαλύσουν την συγκέντρωση έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από τους διαδηλωτές, οι οποίοι είναι εθνικιστές και υπερασπιστές της λευκής φυλής.

Η κατάτάσταση συναγερμού επιτρέπει στις τοπικές αρχές να ζητήσουν αν χρειαστεί ενισχύσεις, ενημερώνει το αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC, οι αρχές απάντησαν στις συγκρούσεις με χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού στους διαδηλωτές, ενώ ανακοίνωσαν ότι έχουν προσχωρήσει και σε συλλήψεις.

Δημοσιογράφος του BBC μετέφερε την πληροφορία ότι η αστυνομία δεν έχει ακόμη παρέμβει ώστε να διαλύσει τις συγκρούσεις καθώς μέχρι στγμής είναι “υπερβολικά βίαιες”.

Recommended For You